ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Φώτο: Shutterstock

«Ένοχος σε τρία λεπτά μπορεί να κριθεί ο Τραμπ», σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κριθεί ένοχος σε «τρία λεπτά με το χρονόμετρο» από τους ενόρκους, δήλωσε ο Δημοκρατικός Τζέρι Νάντλερ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κριθεί ένοχος μέσα σε «τρία λεπτά με το χρονόμετρο» από τους ενόρκους εάν δικαζόταν ενώπιον δικαστηρίου, δήλωσε σήμερα ο Δημοκρατικός βουλευτής που διενεργεί τις εργασίες για την πιθανή απαγγελία κατηγοριών στο Κογκρέσο, σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος καταγγέλλει «διαδικασία-παρωδία».

«Έχουμε έναν φάκελο - τσιμέντο», δήλωσε στο δίκτυο CNN ο Τζέρι Νάντλερ, πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Εάν ο φάκελος αυτός παρουσιαζόταν σε σώμα ενόρκων, η ετυμηγορία για την ενοχή του θα εκδιδόταν σε τρία λεπτά με το χρονόμετρο».

Έχοντας την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Ουκρανία να διενεργήσει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει αθώος και καταγγέλλει μια αντισυνταγματική έρευνα, μια «φάρσα» εναντίον του, με την οποία αρνείται να συνεργαστεί.

Έπειτα από δύο μήνες έρευνας στην κάτω βουλή, η δικαστική επιτροπή θα αρχίσει να συντάσσει την επόμενη εβδομάδα το κατηγορητήριο σε βάρος του δισεκατομμυριούχου.

Αυτή η ακρόαση θα είναι «ψεύτικη», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή, και επέκρινε τη δημοσίευση από τους Δημοκρατικούς χθες μιας μεγάλης έκθεσης η οποία θέτει τα ιστορικά θεμέλια που πλαισιώνουν τη διαδικασία καθαίρεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«"Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι, αλλάζεις τους κανόνες!», επέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η έκθεση αυτή, ωστόσο, δεν θα αποτελέσει τη βάση των εργασιών της δικαστικής επιτροπής, η οποία θα επικεντρωθεί στην έρευνα που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Πληροφοριών.

Αρκετές κατηγορίες θα μπορούσαν να υπάρξουν: κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά, παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας του Κογκρέσου και παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

Αυτό το νέο βήμα επιταχύνει τη διαδικασία προς την ψηφοφορία στην ολομέλεια στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την απαγγελία κατηγοριών ("impeachment") σε βάρος του προέδρου, πιθανόν πριν από τα Χριστούγεννα.

Δεδομένης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, ο Τραμπ θα γίνει σίγουρα ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, μετά τον Άντριου Τζόνσον και τον Μπιλ Κλίντον, για τους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ωστόσο, ο Τραμπ αναμένεται να απαλλαγεί των κατηγοριών κατά τη διάρκεια της πολιτικής δίκης που θα διεξαχθεί στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί είναι πλειοψηφία και τον υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ο αρχηγός του Tren de Aragua σε αμερικανικό χτύπημα στη Βενεζουέλα

Ο αρχηγός της Tren de Aragua, Νίνιο Γκερέρο, σκοτώθηκε σε επιχείρηση που διεξήχθη από κοινού με τις ΗΠΑ στη νότια Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας επανέναρξη της συνεργασίας τους.
Ιρανικό στρατιωτικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κατάρριψη ιρανικών drones εν μέσω συζητήσεων για συμφωνία

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικά drones που στόχευαν εμπορικά πλοία στο Στενό του Ορμούζ. Παρά το συμβάν, εξέφρασαν αισιοδοξία για ειρηνευτική συμφωνία μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσινγκτον, Τεχεράνης και Πακιστάν.
Λογότυπο OpenAI και SearchGPT
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έρευνα πολλών πολιτειών για OpenAI και ChatGPT από γενικούς εισαγγελείς

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ διερευνούν την OpenAI και ζήτησαν πληροφορίες για τα δεδομένα χρηστών της ChatGPT, ιδιαίτερα ανηλίκων και ηλικιωμένων, σύμφωνα με τη WSJ. Η εταιρεία δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταρρίφθηκαν ιρανικά drones κοντά στα Στενά του Ορμούζ

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones που στόχευαν εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσε η CENTCOM. Η διέλευση των πλοίων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, εν μέσω προόδου σε διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εξοντώθηκε ο αρχηγός της συμμορίας Tren de Aragua

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ εξόντωσαν τον αρχηγό της Tren de Aragua, της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης στη Βενεζουέλα και μια από τις ισχυρότερες στη Λατινική Αμερική, μέσω αεροπορικού πλήγματος.