ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει σε εκδήλωση με φόντο τουρκική σημαία.

Επικυρώθηκε το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης στην τουρκική Βουλή

Η τουρκική βουλή επικύρωσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, το μνημόνιο συνεννόησης που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα το μνημόνιο συνεννόησης που συνυπέγραψαν στις 27 Νοεμβρίου Άγκυρα και Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, «το τουρκικό κοινοβούλιο προχώρησε στην επικύρωση του μνημονίου συνεννόησης που υπέγραψε η τουρκική κυβέρνηση με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο».

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται αναμενόμενη αφού από το βράδυ της Τετάρτης είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστές οι συγκεκριμένες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν είχε χαρακτηρίσει την ψήφισή του μνημονίου ως κίνηση ύψιστης σημασίας.

Όπως είχε πει «είναι σημαντικό όλα τα κόμματα να στηρίξουν το μνημόνιο».

Είχε αναφέρει επίσης ότι με το μνημόνιο η Τουρκία άσκησε τα δικαιώματά της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, όπως ισχυρίστηκε, και πως το «μνημόνιο σίγουρα δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη καταζητούμενου στη Θεσσαλονίκη για ανθρωποκτονία στην Τουρκία

Συνελήφθη στην Ελλάδα 35χρονος αλλοδαπός, καταζητούμενος στην Τουρκία για προμελετημένη δολοφονία και οπλοκατοχή. Εντολή σύλληψής του εκκρεμούσε και από τις ελληνικές αρχές λόγω έλλειψης εγγράφων.
Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Τουρκική στήριξη στις επιθέσεις στο Χαλέπι

Οι Κουρδικές υπό διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι οι συριακές κυβερνητικές επιθέσεις στο Χαλέπι υποστηρίζονται από τουρκικά drones. Η Τουρκία δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στη ναυπηγοεπισκευή

Αυξανόμενη είναι η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, με ενίσχυση εισαγωγών και εξαγωγών, ιδιαίτερα σε ρυμουλκά και προωθητικά πλοία. Σημαντικές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και ανακύκλωση πλοίων.
δεξαμενόπλοιο Αφραμαξ στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα δέχθηκε επίθεση από drone

Δεξαμενόπλοιο με προορισμό τη Ρωσία δέχθηκε σήμερα επίθεση με drone στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς τραυματισμούς ή ρύπανση. Ζήτησε βοήθεια από την τουρκική ακτοφυλακή και άλλαξε πορεία, σύμφωνα με τη Lloyd's List Intelligence.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Έτοιμη να στηρίξει τη συριακή επιχείρηση κατά Κούρδων στο Χαλέπι

Η Τουρκία δήλωσε έτοιμη να στηρίξει τον συριακό στρατό κατά Κούρδων μαχητών στο Χαλέπι, εάν της ζητηθεί, τονίζοντας ότι η ασφάλεια της Συρίας συνδέεται με τη δική της. Προς το παρόν, οι μάχες διεξάγονται μόνο από το συριακό στρατό.
Γιασάρ Γκιουλέρ επίσημος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα καλεί όλες τις κουρδικές ένοπλες ομάδες να παραδώσουν τα όπλα

Ο Τούρκος υπ. Άμυνας κάλεσε όλες τις κουρδικές ένοπλες ομάδες, και στη Συρία, να παραδώσουν τα όπλα χωρίς όρους, διαμηνύοντας πως δεν θα επιτραπεί η δραστηριοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως PKK, PYD και YPG, στην περιοχή.