ΓΔ: 1401.64 0.29% Τζίρος: 95.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:11:00 DATA
Φώτο: Shutterstock

Μετά από δύο χρόνια τα κρουαζιερόπλοια επέστρεψαν στην Αυστραλία

Το Pacific Exlorer, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Επιστρέψαμε σπίτι μας», εισήλθε στο λιμάνι την ώρα που ρυμουλκά εκτόξευαν πίδακες νερού.

Ένα κρουαζιερόπλοιο έφτασε σήμερα το λιμάνι του Σίδνεϊ για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, μετά την άρση της απαγόρευσης της εισόδου των πλοίων αυτών στην Αυστραλία που είχε στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19.

Το Pacific Exlorer, στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Επιστρέψαμε σπίτι μας», εισήλθε στο λιμάνι την ώρα που ρυμουλκά εκτόξευαν πίδακες νερού. Πλήθος ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου το οποίο διένυσε περίπου 18.000 χιλιόμετρα σε διάστημα ενός μήνα για να επιστρέψει στην Αυστραλία.

Από τον Μάρτιο του 2020 απαγορεύθηκε η είσοδος των κρουαζιερόπλοιων στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας μετά τον εντοπισμό μιας εστίας της πανδημίας στο Ruby Princess η οποία εξαπλώθηκε στη χώρα, με αποτέλεσμα να μολυνθούν από covid-19 εκατοντάδες άνθρωποι και να πεθάνουν 28.

Πριν την πανδημία περίπου 350 κρουαζιερόπλοια επισκέπτονταν την Αυστραλία ετησίως μεταφέροντας περισσότερους από 600.000 επιβάτες. Η βιομηχανία αυτή αποφέρει έσοδα ύψους 3,5 δισεκ. ευρώ στη χώρα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιερόπλοιων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνικά στρατεύματα θα σταθμεύουν στην Αυστραλία μαζί με αμερικανικά

Η Ταξιαρχία Αμφίβιας Ταχείας Ανάπτυξης της Ιαπωνίας, μια επίλεκτη μονάδα πεζοναυτών, θα αναπτυχθεί στο Ντάργουιν για να εργαστεί και να εκπαιδευτεί μαζί με τις αυστραλιανές και αμερικανικές δυνάμεις τακτικά.
Karolos-Prigkipas-Great-Britain
ΔΙΕΘΝΗ

Η επίσκεψη του Καρόλου στην Αυστραλία αναζωπυρώνει το ζήτημα των αποζημιώσεων

Ο Κάρολος δήλωσε σήμερα ότι η Κοινοπολιτεία πρέπει να αναγνωρίσει την «οδυνηρή» Ιστορία της, καθώς έθνη της Αφρικής και της Καραϊβικής πιέζουν για αποζημιώσεις για τον ρόλο της Βρετανίας στο υπερατλαντικό δουλεμπόριο.