ΓΔ: 2283.73 1.09% Τζίρος: 308.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:42
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
Ο Εμανουέλ Μακρόν μιλά επίσημα σε εκδήλωση στο Παρίσι με φόντο λευκό τοίχο.

Δημοσκόπηση: Επικράτηση του Μακρόν έναντι της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση αυτή, ο Μακρόν θα προηγηθεί των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου στη Γαλλία, εξασφαλίζοντας ποσοστό 26,5% των ψήφων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει την Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία αυτόν τον μήνα, αν και η Λεπέν έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνει δημοσκόπηση του Ipsos Sopra Steria Cevipof που διενεργήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση αυτή, ο Μακρόν θα προηγηθεί των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου στη Γαλλία, εξασφαλίζοντας ποσοστό 26,5% των ψήφων, έναντι 21,5% που αναμένεται να λάβει η Λεπέν και να έρθει στη δεύτερη θέση.

Τα ποσοστά αυτά συγκρίνονται με το 28% που εξασφάλιζε ο Μακρόν και το 17,5% η Μαρίν Λεπέν στην πιο πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί μεταξύ 21 και 24 Μαρτίου, ανακοίνωσε το Ipsos Sopra Steria Cevipof.

Στη συνέχεια ο Μακρόν θα νικήσει την Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου, εξασφαλίζοντας ποσοστό 54% έναντι 46% που προβλέπεται να λάβει η ακροδεξιά υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση αυτή του Ipsos Sopra Steria Cevipof, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Πολιτικές δυνάμεις με δεσμούς βίας να ξεκαθαρίσουν θέσεις

Ο Μακρόν ζήτησε από πολιτικές δυνάμεις με δεσμούς βίας να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Η κυβέρνηση καταδικάζει όλες τις πράξεις βίας. Το υπ. Εσωτερικών ερευνά αν η «Νέα Φρουρά» συνεχίζει τη δράση της μετά τον θάνατο εθνικιστή στη Λυών.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αντίκτυπο στην Ευρώπη από την ομιλία Μακρόν για τη γαλλική πυρηνική αποτροπή

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει τη Δευτέρα για τον ρόλο της γαλλικής πυρηνικής αποτροπής στην ασφάλεια της Ευρώπης, σε μια σημαντική ομιλία από το Ιλ Λονγκ στη Βρέστη, όπου εδρεύει η Στρατηγική Δύναμη Υποβρυχίων της Γαλλίας.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δύσκολη στο άμεσο μέλλον μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε επιφυλάξεις για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σύντομα, δηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ειρηνική λύση, παρά τις σχετικές πρωτοβουλίες.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά άρση κυρώσεων των ΗΠΑ κατά αξιωματούχων της ΕΕ

Ο Μακρόν, με επιστολή του προς τον Τραμπ, ζήτησε την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε Ευρωπαίους, όπως τον Τιερί Μπρετόν και τον δικαστή Νικολά Γκιγιού, θεωρώντας τες άδικες, σύμφωνα με τη La Tribune.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η απόφαση του Δικαστηρίου των ΗΠΑ δείχνει την αξία των αντίβαρων

Ο Μακρόν τόνισε τη σημασία των θεσμικών αντίβαρων και του κράτους δικαίου στις δημοκρατίες, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακυρώσει μέρος των δασμών Τραμπ.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύνοδος 35 χωρών για την Ουκρανία την Τρίτη, ανακοινώνει το Ελιζέ

Την Τρίτη πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη 35 χωρών για στήριξη της Ουκρανίας, με συντονισμό Μακρόν και Στάρμερ. Τη Δευτέρα ο Μακρόν συναντά τον Στουμπ στο Παρίσι και ακολουθεί τηλεδιάσκεψη για θέματα ασφαλείας στην Αρκτική.