ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Forologikos paradeisos
Shutterstock

Άλλες 4 χώρες στη μαύρη λίστα «φορολογικών παραδείσων» της Γαλλίας

Οι Γάλλοι σκληραίνουν τη στάση τους σε μια προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Προϋπολογισμού, η λίστα της Γαλλίας θα είναι πιο σκληρή από της Ε.Ε.

Η Γαλλία προσέθεσε και άλλες χώρες και εδάφη στη «μαύρη λίστα» με τους φορολογικούς παραδείσους, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Προϋπολογισμού Ζεράλντ Νταρμανέν σήμερα, παραμονή της δημοσίευσης αύριο Δευτέρα έκθεσης για τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Πρόκεται για τις Μπαχάμες, τις Σεϊχέλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα.

«Πριν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη φοροδιαφυγή, σας ανακοινώνω ότι θα εγγράψουμε στην ‘μαύρη λίστα’ με τους φορολογικούς παραδείσους άλλες τέσσερις χώρες και εδάφη: την Αγκουίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Μπαχάμες και τις Σεϊχέλες, οι οποίες δεν είναι αρκετά συνεργάσιμες όσον αφορά την οικονομική διαφάνεια», δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στην Journal du Dimanche.
 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η λίστα της Γαλλίας θα είναι επομένως πιο ‘σκληρή’ από αυτήν της ΕΕ».
Μέχρι στιγμής στον γαλλικό κατάλογο με τους φορολογικούς παραδείσους βρίσκονται επτά χώρες και εδάφη: Μπρουνέι, Ναούρου, Νιούε, Παναμάς, νησιά Μάρσαλ, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα.

Η ΕΕ περιλαμβάνει στην «μαύρη λίστα» της τα κράτη και εδάφη: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και Βανουάτου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εξετάστηκε ο αποκλεισμός social media σε κινητά λόγω διαδηλώσεων

Η γαλλική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να διακόψει την πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο μέσω κινητού σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποτρέψει τον συντονισμό διαδηλωτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Άδειο δικαστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Επτά Γάλλοι μέλη του ΙΚ καταδικάστηκαν σε ισόβια στη Βαγδάτη

Δικαστήριο στο Ιράκ καταδίκασε επτά Γάλλους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, επιβάλλοντας στους έξι ισόβια κάθειρξη. Είναι η πρώτη απόφαση σε δίκη 47 ατόμων που μεταφέρθηκαν από τη Συρία τον περασμένο χρόνο.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκπαιδευτικοί θεωρούν ανεπαρκείς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις

Οι Γάλλοι εκπαιδευτικοί θεωρούν πως οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα σχολεία είναι ανεπαρκείς για να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες των μαθητών, ζητώντας περισσότερες προσλήψεις και μικρότερες τάξεις για καλύτερη εκπαίδευση.