ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας ο Μπορέλ

«Επαναβεβαιώνουμε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της» τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ την επίθεση εναντίον ιστοσελίδων της Ουκρανίας στην δήλωση που εξέδωσε εκ μέρους της ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρά την κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας. H κυβερνοεπίθεση κατά των ιστοσελίδων της ουκρανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας και στη διάδοση παραπληροφόρησης και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης» αναφέρει.

Ο κ. Μπορέλ προσθέτει ότι «η Ουκρανία αντέδρασε γρήγορα και αποφασιστικά στις επιθέσεις χάρη στην αυξημένη ανθεκτικότητά της στον κυβερνοχώρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της βρίσκονται σε επαφή με την Ουκρανία και είναι έτοιμα για την παροχή πρόσθετης, άμεσης, τεχνικής βοήθεια στην Ουκρανία για την αποκατάσταση αυτής της επίθεσης και την περαιτέρω υποστήριξή της έναντι οποιωνδήποτε αποσταθεροποιητικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης της ανθεκτικότητάς της έναντι υβριδικών απειλών και απειλών στον κυβερνοχώρο».

«Επαναβεβαιώνουμε την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της» καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι να συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε διαπραγμάτευση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πως ο Αντόνιο Κόστα ίσως έχει ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες, εφόσον αυτό διευκρινιστεί.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδός πρωθυπουργός: Καθοριστική η πίεση ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ρομπ Γέτεν, δήλωσε ότι η πίεση των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι κρίσιμη για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για συνομιλίες που θα φέρουν δίκαιη λύση.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Δηλώσεις Κόστα, Φον ντερ Λάιεν και Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Αντόνιο Κόστα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε από τη Σύνοδο Κορυφής ότι τα 27 κράτη της ΕΕ είναι ενωμένα υπέρ της Ουκρανίας και ότι η Ευρώπη ηγείται νέας δυναμικής για δίκαιη και διαρκή ειρήνη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιστορικής έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.