ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γαλλική σημαία Παρίσι
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Τα παιδιά θα μπορούν εύκολα να παίρνουν το επίθετο της μητέρας τους

Ήδη επιτρέπεται στους Γάλλους πολίτες να αλλάξουν το επίθετό τους, αλλά είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία που τους υποχρεώνει να αποδείξουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για να το πράξουν.

Η Γαλλία θα καταστήσει ευκολότερο για τους πολίτες να παίρνουν το επίθετο της μητέρας τους από τη στιγμή που ενηλικιώνονται, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορέτι.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει ένα σχέδιο νόμο που πρότεινε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος LREM Πατρίκ Βινιάλ να επιτρέπεται στα παιδιά όταν γίνονται 18 ετών να αλλάζουν εύκολα το επίθετό τους μέσω μιας απλής διαδικασίας στο τοπικό δημαρχείο.

Οι Γάλλοι πολίτες θα μπορούν να κρατήσουν το επίθετο του πατέρα τους, να πάρουν το επίθετο της μητέρας τους ή και τα δύο επίθετα με όποια σειρά επιθυμούν.

Ήδη επιτρέπεται στους Γάλλους πολίτες να αλλάξουν το επίθετό τους, αλλά είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία που τους υποχρεώνει να αποδείξουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για να το πράξουν.

«Κανένας δεν θα πρέπει να αποκαλύπτει στο κράτος τους προσωπικούς λόγους του για την αλλαγή του επιθέτου του», έγραψε στο Twitter ο Ντιπόν-Μορέτι.

Η σχετική ψηφοφορία επί του σχεδίου νόμου αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Elle ο υπουργός είπε ότι η νέα νομοθεσία θα καταστήσει ευκολότερη την αλλαγή επιθέτου για τους πολίτες εκείνους που μεγαλώνουν από ανύπαντρες μητέρες ή από δύο πατέρες ή δύο μητέρες.

«Θα είναι ένας νόμος που θα προωθεί την ισότητα μεταξύ των γονέων και την ελευθερία για όλους τους γάλλους πολίτες», δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό.

Επιπλέον η νομοθεσία θα αποτελεί μια λύση για όσους θέλουν να αλλάξουν το επίθετό τους εξαιτίας τραυματικών εμπειριών τους, όπως αιμομιξία ή βία από τον πατέρα προς την μητέρα ή τα παιδιά του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Υποβάθμισε την Γαλλία ο οίκος Fitch λόγω του αυξανόμενου χρέους

Στην έκθεσή του ο οίκος επικαλείται το αυξανόμενο χρέος που περιορίζει την ικανότητα της γαλλικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε μελλοντικές οικονομικές κρίσεις χωρίς να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα δημόσια οικονομικά.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Μαχητικά Rafale στην προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας

Τρία γαλλικά μαχητικά Rafale θα ενισχύσουν την προστασία του εναέριου χώρου της Πολωνίας και της Ανατολικής Ευρώπης, μετά τη ρωσική εισβολή drone, ανακοίνωσε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψει σε απειλές της Ρωσίας.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν–Τραμπ συζήτησαν για Μέση Ανατολή και ρωσική κλιμάκωση στην Πολωνία

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τις ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία.