ΓΔ: 2030.32 0.73% Τζίρος: 46.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:11:33
Φώτο: Shutterstock

Άδεια εξαγωγής λογισμικού στη Huawei έλαβε η Microsoft

Tο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Microsoft για την χορήγηση άδειας σχετικά με την εξαγωγή λογισμικού μαζικής αγοράς στην Huawei.

Η Microsoft Corp ανακοίνωσε χθες ότι έλαβε άδεια για εξάγει λογισμικό στην κινεζική Huawei Technologies Co Ltd.

«Στις 20 Νοεμβρίου το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Microsoft για την χορήγηση άδειας σχετικά με την εξαγωγή λογισμικού μαζικής αγοράς στην Huawei. Εκτιμούμε τις ενέργειες του υπουργείου για την υλοποίηση του αιτήματός μας», δήλωσε -μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος- ένας εκπρόσωπος Τύπου της Microsoft.

Η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε την Τετάρτη, την δεύτερη αναστολή εφαρμογής των εμπορικών κυρώσεων κατά της Huawei μέσα σε μία εβδομάδα, επιτρέποντας σε μερικούς (Αμερικανούς) προμηθευτές να ξαναρχίσουν τις πωλήσεις προς την αναφερόμενη κινεζική εταιρία.

Η Huawei εντάχθηκε στην μαύρη λίστα των εταιριών που χαρακτηρίζονται ως απειλές για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, πριν από έξι μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέντρο δεδομένων servers
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα

Η στρατηγική γεωγραφική θέση της xώρας μας που αποτελεί κόμβο διασύνδεσης της Ευρώπης με την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και κατ' επέκταση την Ασία, συμβάλλει στην προσέλκυση τέτοιων επενδύσεων.
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Microsoft: Επένδυση 15,2 δισ. δολαρίων για Τεχνητή Νοημοσύνη στα ΗΑΕ

Η Microsoft θα επενδύσει 15,2 δισ. δολάρια έως το 2029, κυρίως στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στα ΗΑΕ, έχοντας ήδη διαθέσει 7,3 δισ. από το 2023 και έχοντας εξασφαλίσει άδεια για εισαγωγή μικροτσίπ στις χώρες του Κόλπου.
Λογότυπο Huawei
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Huawei: Πάνω από 23 εκατ. συσκευές με HarmonyOS 5, διαθέσιμο το 6

Η Huawei ανακοίνωσε ότι οι συσκευές με HarmonyOS 5 ξεπέρασαν τα 23 εκατ. πριν την κυκλοφορία του HarmonyOS 6, που φέρνει βελτιώσεις στην ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και τη διασύνδεση, αξιοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη κατά της απάτης.
Ελληνικές startups ομάδα εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Startups και AI: Η Ελλάδα καλείται να αξιοποιήσει το «παράθυρο ευκαιρίας»

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες startups, καθώς οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις και τα εργαλεία AI δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για καινοτομία, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.