ΓΔ: 2015.51 1.44% Τζίρος: 255.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
Η εθνική σημαία της Τουρκίας κυματίζει, σύμβολο εθνικής ταυτότητας και πολιτικής σημασίας.

ΟΗΕ: Η Τουρκία θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Η Τουρκία θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, ανέφερε ο Ερντογάν.

Η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα υποβληθεί τον επόμενο μήνα προς επικύρωση στο τουρκικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε απόψε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, ανέφερε ο Ερντογάν. Τόνισε εξάλλου ότι «όποιος έχει βλάψει περισσότερο τη Γη, όποιος έχει εκμεταλλευτεί βάναυσα τις φυσικές πηγές, θα πρέπει επίσης να κάνει τα περισσότερα για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή».

Εξήγησε ότι η Άγκυρα δεν έχει επικυρώσει ακόμα τη Συμφωνία του Παρισιού, λόγω των «αδικιών» σε ό,τι αφορά τις ευθύνες, όμως διαπίστωσε ότι πρόσφατα έγινε πρόοδος στο θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του «δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε την υπομονή» να δεχτεί νέα μεταναστευτικά κύματα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία «έσωσε την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας στη συριακή κρίση». Για τη Συρία, ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να επιτρέψει να συνεχιστεί η κρίση για άλλη μια δεκαετία.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα η χώρα του θα έχει διαθέσιμο δικό της εμβόλιο για την Covid-19, το Turkovac.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γκουτέρες σε Χριστοδουλίδη: Σύμφωνη γνώμη για διευρυμένη συνάντηση

Στο πλαίσιο της διάσκεψης στο Μπακού, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, και συζήτησαν ξανά σε συνέχεια αυτών που συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ελευθερία για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, τονίζει ο Χακ

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, δήλωσε πως ο ΟΗΕ στηρίζει την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και αφήνει το θέμα του Ντεμιρτάς στα χέρια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Το 2025 ίσως η δεύτερη ή τρίτη πιο ζεστή χρονιά στη Βραζιλία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας προειδοποιεί πως το 2025 θα είναι μία από τις πιο θερμές χρονιές, συνεχίζοντας το σερί αυξημένων θερμοκρασιών, ενώ οι τρεις τελευταίες χρονιές είναι ήδη οι θερμότερες στην ιστορία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός έμοιαζε φτωχός συγγενής

Ο Κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εμμονή με την «πράσινη απάτη» και φοβικότητα απέναντι στην Τουρκία, ενώ τόνισε πως στη Ν. Υόρκη συνάντησε «σφαγείς χριστιανών» και εξέθεσε διεθνώς την Ελλάδα.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος απαντά στον ΟΗΕ στις λιβυκές διακοινώσεις και το τουρκολυβικό μνημόνιο

Η Αίγυπτος, με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ (8/9/2025), απορρίπτει τους λιβυκούς ισχυρισμούς για τα θαλάσσια όρια στη Μεσόγειο, καταγγέλλει παραβίαση κυριαρχίας και τονίζει πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της βάσει διεθνούς δικαίου.
Σημαίες Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νατσιός: «Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν υποκύπτουν σε τουρκικούς εκβιασμούς»

Ο Ερντογάν επιμένει πως έργα στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και το ψευδοκράτος είναι καταδικασμένα. Η Άγκυρα συνεχίζει ενεργά τις προσπάθειες διεθνούς αναγνώρισης του ψευδοκράτους, αξιοποιώντας και το ζήτημα της ενέργειας.