ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Φώτο: Shutterstock

Όλαφ Σολτς: Δεν επαναπαυόμαστε λόγω των θετικών δημοσκοπήσεων

Επέκρινε Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ότι θέλουν να μειώσουν τους φόρους των υψηλόμισθων και όσων κερδίζουν πολλά. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί, δεν είναι αλληλέγγυο και είναι εντελώς αναχρονιστικό», είπε.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία στο προπύργιο των Χριστιανοδημοκρατών, το κρατίδιο της Βάδης –Βυρτεμβέργης, λίγες μόνο μέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Ο Σολτς προειδοποίησε να μην υπάρξει επανάπαυση λόγω του γεγονότος ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται το SPD. «Το σύνθημά μας είναι: Δεν επαναπαυόμαστε λόγω των θετικών για μας δημοσκοπήσεων. Πατάμε γερά στο έδαφος. Όποιος με θέλει για καγκελάριο πρέπει επίσης να ψηφίσει το SPD», τόνισε.

Αργά το απόγευμα στο Έσλινγκεν, τόνισε ξανά στους δημοσιογράφους ότι υπό τη διεύθυνσή του η μονάδα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έχει διευρυνθεί και είναι τεχνικά καλύτερα εξοπλισμένη, απαντώντας έτσι στις επικρίσεις των πολιτικών του αντιπάλων ότι δεν έπραξε τα δέοντα.

Και στις δύο προεκλογικές του ομιλίες στην Βάδη-Βυρτεμβέργη ο Σολτς επέκρινε Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) ότι θέλουν να μειώσουν τους φόρους των υψηλόμισθων και όσων κερδίζουν πολλά. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί, δεν είναι αλληλέγγυο και είναι εντελώς αναχρονιστικό», είπε.

Ο Σολτς απάντησε επίσης σε ερωτήσεις δύο εντεκάχρονων παιδιών, το ένα εκ των οποίων, ο Ντάβιντ, τον ρώτησε αν στενοχωριέται όταν διαβάζει ή ακούει κάτι κακό για τον εαυτό του. «Άλλοτε ναι, άλλοτε όχι. Όταν με κριτικάρουν για παράδειγμα στις ειδήσεις, προσπαθώ πάντα να φανταστώ ότι το κάνει (καλοπροαίρετα) ένας φίλος ή συνάδελφος. Τότε μπορείς να το αντιμετωπίσεις καλύτερα», απάντησε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στήριξη υπουργών στη νίκη Μάγιαρ στην Ουγγαρία

Γερμανοί πολιτικοί χαιρετίζουν τη νίκη της ουγγρικής αντιπολίτευσης. Ο Βάντεφουλ τόνισε την πολιτική αλλαγή, ενώ ο Κλινγκμπάιλ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα νίκη για την Ευρώπη και ήττα για τον Πούτιν.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση προέδρου FDP στη Γερμανία μετά από ήττες σε εκλογές

Ο αρχηγός και η εκτελεστική επιτροπή του FDP παραιτήθηκαν μετά τη νέα εκλογική ήττα. Νέα ηγεσία θα εκλεγεί σε συνέδριο τον Μάιο, ενώ εξετάζεται μοντέλο διπλής ηγεσίας. Υποψήφιοι θα είναι Ντυρ, Στρακ-Τσίμερμαν και ίσως Κουμπίκι.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το CDU νικά στη Ρηνανία-Παλατινάτο, συζητήσεις για μεγάλο συνασπισμό

Το CDU κέρδισε τις εκλογές στη Ρηνανία-Παλατινάτο με 30,8%, ενώ ανεβαίνει και η AfD (19,9%). Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού CDU-SPD φαίνεται πιθανή, με SPD δεύτερο (26%). Πράσινοι στο 7,9%, FDP και Αριστερά εκτός βουλής.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Το CDU προηγείται στα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο στη Γερμανία

Το CDU κερδίζει για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια στη Ρηνανία-Παλατινάτο, σύμφωνα με τα exit polls. Το SPD καταγράφει ιστορικά χαμηλό, ενώ η AfD υπερδιπλασιάζει τα ποσοστά της, εδραιώνοντας θέση στη δυτική Γερμανία.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Πράσινοι νικητές στις εκλογές Βάδης-Βυρτεμβέργης, σύμφωνα με exit poll

Σαρωτική νίκη των Πράσινων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη δείχνει το exit poll της ARD. Ακολουθεί το CDU, σημαντική άνοδος για την AfD, ενώ το SPD σημειώνει ιστορικό χαμηλό. Αριστερά και Φιλελεύθεροι μένουν εκτός κοινοβουλίου.