ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
agalma eleftherias - usa
Φωτο: Pixabay

Νέα προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για τον κίνδυνο εξτρεμιστικής βίας

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τροποποίησε ένα δελτίο αντιτρομοκρατικού συναγερμού που είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, στο οποίο για πρώτη φορά τόνιζε τις εσωτερικές απειλές.

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε για άλλη μια φορά για ένα "οξύ κλίμα τρομοκρατικής απειλής", ιδιαίτερα καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες πλησιάζουν στην 20ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τροποποίησε ένα δελτίο αντιτρομοκρατικού συναγερμού που είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, στο οποίο για πρώτη φορά τόνιζε τις εσωτερικές απειλές.

Το δελτίο είχε ήδη τροποποιηθεί τον Μάιο, απέναντι στον κίνδυνο "εξτρεμιστές" να εκμεταλλευθούν την άρση των υγειονομικών περιορισμών χάρη στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί απέναντι στην πανδημία, προκειμένου να εξαπολύσουν βίαιες επιθέσεις.

"Αυτοί οι εξτρεμιστές θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν την εμφάνιση παραλλαγών της Covid-19 βλέποντας την ενδεχόμενη επιστροφή των δημόσιων υγειονομικών περιορισμών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ως κίνητρο προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις", διευκρινίζει το υπουργείο, το οποίο εκτιμά πως "παράγοντες στρες που συνδέονται με την πανδημία" μπορεί να "συμβάλουν σε μια αύξηση της βίας φέτος".

Το δελτίο σημειώνει επίσης πως "ενόψει την επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου", η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa) δημοσίευσε πρόσφατα το πρώτο αντίτυπο στα αγγλικά εδώ και τέσσερα χρόνια του περιοδικού προπαγάνδας της 'Inspire', κάτι το οποίο δείχνει , σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, πως "οι ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε άτομα που έχουν τη βάση τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, και πιθανόν υπόκεινται σε βίαιες εξτρεμιστικές επιρροές".

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο ιδρύθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δημοσιεύει τακτικά τέτοιες προειδοποιήσεις.

Η έμφαση που δίνεται στις εσωτερικές απειλές απηχεί τον λόγο του Τζο Μπάιντεν ο οποίος, κατά την τελετή ορκωμοσίας του στις 20 Ιανουαρίου, είχε δεσμευθεί να "νικήσει τον ακραίο ρατσισμό και την εσωτερική τρομοκρατία".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ένοχος για τρομοκρατία ο δράστης της επίθεσης στον Ρούσντι

Ο δράστης της επίθεσης κατά του Σαλμάν Ρούσντι καταδικάστηκε για «τρομοκρατική ενέργεια» και «υλική υποστήριξη» στη Χεζμπολά, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκτίει ήδη ποινή 25 ετών για απόπειρα δολοφονίας.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 8 άνδρες κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω σχεδίου επίθεσης στον Τραμπ

Οκτώ άνδρες 19-32 ετών κατηγορούνται για απόπειρα φόνου και τρομοκρατία, επειδή σχεδίαζαν επίθεση με drones σε εκδήλωση MMA για τα γενέθλια του Τραμπ, με στόχο ΗΠΑ αξιωματούχους. Η επίθεση φέρεται να αφορούσε και τον Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σχεδιάζει άρση της Συρίας από τη λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως σκέφτεται να αφαιρέσει τη Συρία από τη λίστα χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία, γεγονός που σχετίζεται με περιορισμούς στη βοήθεια, όπλα και χρηματοοικονομικές συναλλαγές.