ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Επιχειρήσεις εκκένωσης τουριστών στην Τουρκία λόγω των πυργκαγιών

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί δήλωσε πως 107 από τις 112 δασικές πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο, όμως στην Αττάλεια και τη Μούγλα οι φωτιές συνεχίζονται, στις χειρότερες πυρκαγιές της τελευταίας δεκαετίας.

Ξένοι τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα ξενοδοχεία και τα σπίτια τους σήμερα στη νότια Τουρκία, μπροστά στην εξάπλωση των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα εδώ και πέντε ημέρες και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Στην Αλικαρνασσό, μια συνοικία εκκενώθηκε, καθώς τις φλόγες τροφοδότησαν οι ισχυροί άνεμοι που προέρχονταν από την περιοχή Μίλας, σε κοντινή απόσταση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Μην μπορώντας να φύγουν οδικώς, 540 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με βάρκες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Στην Αττάλεια, οργανώθηκαν, επίσης, επιχειρήσεις εκκένωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο μετέδωσε πλάνα με μαύρο καπνό να σκεπάζει σπίτια. Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πυρκαγιές εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με σχεδόν 950.000 στρέμματα γης να έχουν μετατραπεί σε στάχτη έως σήμερα το 2021, έναντι ενός μέσου όρου 135.160 αυτήν την περίοδο του χρόνου μεταξύ 2008-2020.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, αφότου ο υδράργυρος ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα, με 49,1 βαθμούς κελσίου στις 20 Ιουλίου το Τζίζρε (νοτιοανατολικά). Αύριο, η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Αττάλεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες δορυφόρου όπου αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στα δάση, που έχουν γίνει μαύρα και οι καπνοί είναι ακόμη ορατοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με 133 πυρκαγιές το 2021 έως σήμερα, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 43 το διάστημα μεταξύ 2008-2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση αξιωματούχων γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κεφαλογιάννης: Συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη Ερτσιγιές, συζητώντας για την ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, στο πλαίσιο και της σχετικής ευρωπαϊκής πολιτικής.
Αεροσκάφος Air Tractor
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή τουρκικού πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Κροατία, νεκρός ο πιλότος

Τουρκικό πυροσβεστικό αεροσκάφος AT802 συνετρίβη στην Κροατία κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου του. Το δυστύχημα συνέβη λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Πυροσβέστης κατασβήνει φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 3.600 απομακρύνσεις λόγω πυρκαγιών και καύσωνα στην Τουρκία

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Τουρκία, όπου ο καύσωνας μαίνεται. Περισσότεροι από 3.600 κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από οικισμούς σε δύο επαρχίες, σύμφωνα με τις αρχές.