ΓΔ: 2213.04 0.31% Τζίρος: 142.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:00:39
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Εκ νέου κυρώσεις στην Τουρκία αν αγοράσει ρωσικά οπλικά συστήματα

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ καταδίκασε επίσης την ανακοίνωση των τουρκοκυπριακών αρχών για το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων.

Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεσμεύεται να επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αν η Άγκυρα αγοράσει και άλλα οπλικά συστήματα από τη Μόσχα, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει τις υπάρχουσες για την αγορά του ρωσικού αεροπορικού συστήματος S-400, όπως ανέφερε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ σύμφωνα με το Reuters.

Στην ομιλία της στο Κογκρέσο, καταδίκασε επίσης την ανακοίνωση των τουρκοκυπριακών αρχών για το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων. Οι ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση στην Τουρκία να πάρει πίσω την απόφαση για τα Βαρώσια, ενώ η ίδια επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ σε μια λύση των δύο κρατών στην Κύπρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν σε Τραμπ: Μην αποσταθεροποιείτε τη Βενεζουέλα

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι μετέφερε στον Τραμπ πως δεν πρέπει να αποσταθεροποιηθεί η Βενεζουέλα μετά την ανατροπή Μαδούρο και τόνισε ότι η Τουρκία στηρίζει τη χώρα και τον λαό της, καταδικάζοντας παραβιάσεις της κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου.
Κατεστραμμένο κτίριο Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας για το μέλλον της Γάζας

Συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας πραγματοποιείται στη Φλόριντα για τα επόμενα βήματα στη Γάζα, ενώ αναμένεται και επαφή Τραμπ–Νετανιάχου εν μέσω εύθραυστης εκεχειρίας.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σταθερή η θέση μας για αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35

Η αμερικανική κυβέρνηση διατηρεί την ίδια στάση για το θέμα των F-35 και της Τουρκίας, δίνοντας έμφαση στην τήρηση του νόμου CAATSA λόγω των S-400, όπως τόνισε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε επιστολή βουλευτών.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Φιντάν: Λύση στις κυρώσεις CAATSA σύντομα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον

Ο Χακάν Φιντάν δήλωσε πως Τουρκία και ΗΠΑ πρέπει σύντομα να βρουν λύση για τις κυρώσεις CAATSA, τονίζοντας ότι ήδη συνεργάζονται. Ανέφερε πως το αμερικανικό σχέδιο για Ουκρανία αποτελεί αρχικό σημείο που εξελίσσεται σε νέο πλαίσιο.