ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Τουλάχιστον 65 νεκροί από πυρκαγιά σε τρένο στο Πακιστάν

Τραγωδία σημειώθηκε στο Πακιστάν όταν εξερράγη γκαζάκι σε τρένο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 65 άνθρωποι, οι οποίοι, στη πλειοψηφία τους, πήδηξαν από τα βαγόνια για να σωθούν από τις φλόγες.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε τρένο στο Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η τραγωδία οφείλεται στο γεγονός ότι γκαζάκι που χρησιμοποιούσαν επιβάτες για να ετοιμάσουν πρωινό εξερράγη. Η φωτιά κατέστρεψε τρία από τα βαγόνια του συρμού κοντά στην πόλη Ραχίμ Γιαρ Χαν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Πουντζάμπ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από το σημείο του δυστυχήματος, περισσότεροι από 65 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 40 έχουν τραυματιστεί», ανακοίνωσε η περιφερειακή υπουργός Υγείας Γιασμίν Ρασίντ.

Οι τραυματίες διακομίζονται στα νοσοκομεία της περιοχής, εξήγησε η ίδια. Μόνο 18 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί προς το παρόν.

Η φωτιά κατέστρεψε τρία από τα βαγόνια του συρμού κοντά στην πόλη Ραχίμ Γιαρ Χαν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Πουντζάμπ.

«Φρικτή τραγωδία σε τραίνο Tezgam (σ.σ. το όνομα της γραμμής που ενώνει τις πόλεις Ραουαλπίντι και Καράτσι) με έναν επιβάτη να αναφέρει έκρηξη σε γκαζάκι. Προσευχές και συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε η Πακιστανή υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σιρίν Μαζάρι στο Twitter.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες του τραίνου, με πολλά από τα βαγόνια του να έχουν καταστραφεί από τις φλόγες. Εξάλλου τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το γκαζάκι που χρησιμοποίησαν κάποιοι επιβάτες για να ετοιμάσουν πρωινό εξερράγη.

Το γεγονός πως οι επιβάτες παίρνουν μαζί τους γκαζάκια και άλλη είδη για να μαγειρεύουν όταν κάνουν μεγάλα ταξίδια με το τρένο είναι συνηθισμένο πρόβλημα, σύμφωνα με τον υπουργό Σιδηροδρόμων Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν, που είχε κατασκευαστεί την εποχή της αποικιοκρατίας, έχει περιέλθει σε κακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης επενδύσεων και συντήρησης.

Νωρίτερα, ο Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ, ο υπουργός Σιδηροδρόμων, είπε πως το γεγονός ότι οι επιβάτες «χρησιμοποιούσαν μαγειρικό λάδι» συνέβαλε η πυρκαγιά να εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα μετά την έκρηξη.

«Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στο ότι άνθρωποι πήδησαν από το τρένο» για να σωθούν από τις φλόγες και τον καπνό, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο αυτοκίνητο Καμπούλ
ΔΙΕΘΝΗ

Βομβαρδισμοί Πακιστάν στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 4 νεκροί στην Καμπούλ

Η πακιστανική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εκ νέου την Καμπούλ και άλλες περιοχές του Αφγανιστάν, με αναφορές για νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Το Ισλαμαμπάντ επιβεβαιώνει επιθέσεις σε θέσεις Ταλιμπάν.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαιώνονται νυχτερινοί βομβαρδισμοί Πακιστάν στο Αφγανιστάν από πηγή

Ανώτερος Πακιστανός αξιωματικός, ανώνυμα, επιβεβαίωσε αεροπορικές επιδρομές του Πακιστάν στο Αφγανιστάν, στοχεύοντας θέσεις των πακιστανών Ταλιμπάν, που ευθύνονται για αιματηρές επιθέσεις στη χώρα.
Καμπούλ τοπίο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από βομβαρδισμό του Πακιστάν στην Καμπούλ

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκαπέντε τραυματίες από πακιστανικό αεροπορικό βομβαρδισμό σε σπίτια πολιτών στην Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία των Ταλιμπάν. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Η κυβέρνηση αυξάνει 20% τις τιμές καυσίμων λόγω πολέμου

Η κυβέρνηση του Πακιστάν αύξησε κατά 20% τις τιμές καυσίμων στα πρατήρια λόγω ανόδου του πετρελαίου διεθνώς εξαιτίας της Μέσης Ανατολής. Το πετρέλαιο κίνησης φθάνει τις 321,17 ρουπίες και η βενζίνη τις 335,86 ρουπίες.
Σημαία ΗΠΑ και Ελλάδας
ΔΙΕΘΝΗ

Άδεια αποχώρησης για μη απαραίτητο προσωπικό ΗΠΑ σε Κύπρο και Ασία

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την αποχώρηση μη απαραίτητου προσωπικού και οικογενειών τους από Κύπρο, Σαουδική Αραβία, Ομάν και δύο προξενεία στο Πακιστάν, λόγω αυξημένων κινδύνων μετά από επίθεση σε βρετανική βάση στη Μέση Ανατολή.