ΓΔ: 2591.88 0.86% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:18:40
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Προβλήματα υδροδότησης για το 1/3 του πληθυσμού του Τέξας

Το Τέξας φέρνει υδραυλικούς από άλλες πολιτείες για να βοηθήσουν στην επισκευή αγωγών, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο κυβερνήτης, Γκρεγκ Άμποτ.

Περίπου 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας, γύρω στο ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας, εξακολουθούσαν χθες, Κυριακή, το βράδυ (τοπική ώρα) να έχουν προβλήματα με την υδροδότηση, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το CNN, μετά το μεγάλο κύμα ψύχους που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη διακοπή της λειτουργίας σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Οδηγίες εξακολουθούν να δίνονται σε εκατομμύρια Τεξανούς να βράζουν το νερό πριν το χρησιμοποιήσουν, αν και όλοι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας επαναλειτούργησαν το σαββατοκύριακο και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις περισσότερες κατοικίες καθώς ο καιρός βελτιώθηκε.

Αξιωματούχοι στο Χιούστον, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία, δήλωσαν πως το νερό είναι από χθες, Κυριακή, ασφαλές για χρήση χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως βράσιμο.

Η Επιτροπή του Τέξας για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος (TCEQ) δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει την πληροφορία του CNN.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ πως απευθύνθηκε στην Αεροφρουρά του Τέξας, την Εθνοφρουρά του Τέξας και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για να διανείμουν νερό.

«Παραδόθηκαν περίπου 3,5 εκατομμύρια φιάλες ύδατος», ανέφερε ο κυβερνήτης με μήνυμά του στο Twitter.

Μια φονική χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλο το Τέξας, μια πολιτεία ασυνήθιστη στο ακραίο ψύχος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 24 άνθρωποι και κατά την κορύφωση του φαινομένου να διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατομμύρια ανθρώπων.

Το Τέξας φέρνει επίσης υδραυλικούς από άλλες πολιτείες για να βοηθήσουν στην επισκευή αγωγών, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο κυβερνήτης. Ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές που δεν έχουν ασφάλεια ενδέχεται να μπορέσουν να επιδιώξουν αποζημίωση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδούρο: Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία διαλόγου στη Βενεζουέλα

Ο Νικολάς Μαδούρο από τη φυλακή στη Νέα Υόρκη χαιρέτισε τη νέα απόπειρα διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας υπέρ κάθε προσπάθειας που οδηγεί σε ειρήνη και εθνική αναγέννηση.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν-Ομάν: Τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις για τα Στενά του Ορμούζ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ιράν-Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με τον Ιρανό ΥΠΕΞ Αμπάς Αρακτσί, μετά την αναστολή αμερικανικών επιθέσεων για να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για τις εντάσεις στη Μ. Ανατολή

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στον διάλογο και στην αποκλιμάκωση εντάσεων στη Μέση Ανατολή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το SPA.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.