ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Φώτο: Shutterstock

Αφαίρεσε την Ελλάδα από την ταξιδιωτική οδηγία για τον κορονοϊό η Αυστρία

Όπως ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών όσοι ταξιδιώτες έρχονται από την Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να περάσουν 10 μέρες σε καραντίνα.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των συνολικά δέκα χωρών, οι οποίες, θεωρούμενες ασφαλείς σε σχέση με την πανδημία, εξαιρείται από σήμερα από την ταξιδιωτική προειδοποίηση που έχει εκδώσει το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και η οποία ισχύει για σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού ισχύουν ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου, και από αυτές εξαιρούνται οι χώρες Αυστραλία, Βατικανό, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη και Φινλανδία, ωστόσο διατηρείται ακόμη η επείγουσα σύσταση για αποφυγή όλων των μη αναγκαίων ταξιδιών, ακόμη και σε αυτά τα κράτη».

Από σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2021, καθίσταται υποχρεωτική για όλους (ακόμη και για τους Αυστριακούς) πριν την είσοδο στην Αυστρία, η ηλεκτρονική καταγραφή των εισερχομένων σε σχετική φόρμα του Κανονισμού περί Εισόδου στη χώρα λόγω Covid-19, στη γερμανική και στην αγγλική γλώσσα στην ιστοσελίδα www.oesterreich.gv.at .

Για πρόσωπα που βρίσκονται σε περιοχές, για τις οποίες ισχύει ταξιδιωτική προειδοποίηση λόγω της πανδημίας του Covid-19, - και άρα εξαιρούνται οι προερχόμενοι από την Ελλάδα ταξιδιώτες - εξακολουθεί να ισχύει, κατά την είσοδό τους στην Αυστρία, η υποχρέωση να τεθούν άμεσα σε κατ' οίκον καραντίνα για δέκα ημέρες. Ένας πρόωρος τερματισμός της καραντίνας είναι δυνατός, με αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου, το νωρίτερο από την πέμπτη ημέρα μετά την είσοδο στη χώρα.

Υπάρχουν ακόμη εξαιρέσεις, τόσο από την καραντίνα όσο και από την υποχρέωση εγγραφής, για μετακινούμενους για λόγους εργασίας ή που ταξιδεύουν λόγω επείγοντος οικογενειακού ζητήματος που δεν μπορεί να αναβληθεί, όπως κηδεία.

Όπως αναφέρεται σχετικά, κατά την εγγραφή στη σχετική φίρμα, πρέπει να δίνεται η ημερομηνία γέννησης, τα στοιχεία επικοινωνίας και οι χώρες στις οποίες βρισκόταν κάποιος τις δέκα ημέρες πριν από το ταξίδι.

Τα δεδομένα της ηλεκτρονικής εγγραφής διαβιβάζονται αυτόματα στην περιφερειακή διοικητική αρχή που είναι υπεύθυνη για τον τόπο κατοικίας στην Αυστρία, και αυτό φέρεται να διευκολύνει τον έλεγχο της καραντίνας όπως και την ανίχνευση επαφών, ενώ τα δεδομένα θα διαγραφούν 28 ημέρες μετά την καταχώριση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφάλμα λογισμικού προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων στις 8 Σεπτεμβρίου

Η NATS ανακοίνωσε πως η βλάβη ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στις 8 Σεπτεμβρίου, που επηρέασε χιλιάδες επιβάτες και ακύρωσε 2.000 πτήσεις, οφειλόταν σε σφάλμα λογισμικού και δεν σχετίζεται με στρατιωτική παρέμβαση ή παλαιότερο συμβάν.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Τέλος συναγερμού μετά τα πλήγματα Ρωσίας στη δυτική Ουκρανία

Σειρήνες ήχησαν στην ανατολική Πολωνία λόγω ρωσικών επιθέσεων κοντά στα σύνορα με Ουκρανία. Για προληπτικούς λόγους ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία δύο αεροδρομίων, χωρίς παραβίαση εναέριου χώρου, σύμφωνα με αρχές.
Πολωνικό F-16
ΔΙΕΘΝΗ

Μαχητικά Πολωνίας σηκώθηκαν λόγω ρωσικών drones στην Ουκρανία

Η Πολωνία απογείωσε στρατιωτικά αεροπλάνα λόγω ρωσικών χτυπημάτων με drones στην Ουκρανία και εξέδωσε αεροπορικό συναγερμό σε ανατολικές περιοχές. Τα αεροδρόμια Λούμπλιν και Ρζεσζόφ ανέστειλαν τις πτήσεις προσωρινά.
Ταξί σε αναμονή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΑΤΑ: Νέες τιμές στις υπηρεσίες ταξί – Δικαίωση για τον κλάδο

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί για διαδρομές από και προς τα μεγάλα αεροδρόμια και σε περίπτωση αναμονής οχήματος ανακοίνωσε το Συνδικάτο Ταξί Αττικής. Η νέα τιμολόγηση θα ισχύσει αμέσως μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κλήση Αυστριακού αξιωματούχου λόγω κυρώσεων σε Ιρανό από ΗΠΑ

Το Ιράν κάλεσε τον επιτετραμμένο της Αυστρίας, διαμαρτυρόμενο για την άρνηση έκδοσης βίζας στον επικεφαλής της ιρανικής πυρηνικής ενέργειας για σύνοδο του ΔΟΑΕ, αποδίδοντας την απόφαση σε αμερικανική πίεση.