ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Ισπανία: Αυστηρή προειδοποίηση για πολυετή φυλάκιση διαδηλωτών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι οι βίαιοι διαδηλωτές στην Καταλονία μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως έξι χρόνια, βάσει της ισπανικής νομοθεσίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι οι βίαιοι διαδηλωτές στην Καταλονία μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως έξι χρόνια, βάσει της ισπανικής νομοθεσίας.

Η βορειοανατολική περιοχή της χώρας συνταράσσεται επί πέντε μέρες από διαδηλώσεις και ταραχές μετά την καταδίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας εννέα Καταλανών αυτονομιστών ηγετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε βαριές ποινές κάθειρξης για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλωνίας το 2017.

Ο Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συγκρούσεις σημειώνονται στην περιοχή γύρω από την κεντρική αστυνομική διεύθυνση της Βαρκελώνης αργά απόψε, στις οποίες εμπλέκονται 400 άτομα που δρούν σε "οργανωμένες ομάδες" και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης "έως έξι χρόνια, βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα".

Εν τω μεταξύ χθες το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης, έπειτα από πέντε ημέρες κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που πολλές φορές σηματοδοτήθηκαν από βίαιες ταραχές, για τη φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι σχεδιάζει να στείλει ενισχύσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη Βαρκελώνη, προκειμένου να βοηθήσουν στη διατήρηση της τάξης στην πόλη και να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν εκεί να ξεκουραστούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Εκδηλώθηκε νέα φωτιά δυτικά της Μαδρίτης

Νέα φωτιά ξέσπασε δυτικά της Μαδρίτης, με εννέα πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρούν στην περιοχή. Οι αρχές συνέστησαν σε 3.500 κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και προχώρησαν σε εκκενώσεις περιμετρικά της πόλης.
Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Σεισμοί στη Γρανάδα με τρεις τραυματίες και ζημιές σε κτίρια

Περιορίστηκε η πρόσβαση τουριστών στην Αλάμπρα μετά από τρεις σεισμούς στην Γρανάδα που προκάλεσαν ζημιές και μικρούς τραυματισμούς, οδηγώντας σε κλείσιμο μουσείων και εγκαταστάσεων. Οι σεισμοί ήταν άνω των τεσσάρων Ρίχτερ.
Πλημμυρισμένο κατάστημα Βαλένθια
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Πλημμύρες με δύο νεκρούς και δύο τραυματισμένα μωρά

Δύο γυναίκες, 60 και 80 ετών, έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρα και κατολίσθηση στη βορειοδυτική Ισπανία, ενώ δύο μωρά τραυματίστηκαν ελαφρά στο χωριό Μανθανέδο ντε Βαλντούεθα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.
Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Γρανάδα: Ζημιές σε κτίρια, χωρίς τραυματίες

Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Γρανάδα Ισπανίας προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και σπίτια, χωρίς τραυματισμούς. Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έγιναν διασώσεις από πληγέντα κτίρια, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Μεταφέρθηκαν λείψανα βασιλιάδων 11ου αιώνα λόγω πυρκαγιάς

Οι ισπανικές αρχές μετακίνησαν τα λείψανα τριών βασιλιάδων από μοναστήρι της Αραγονίας λόγω απειλής πυρκαγιάς. Τα μετέφεραν προληπτικά στο μουσείο της Ουέσκα, 80 χλμ μακριά, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν το ιστορικό μοναστήρι.
Πυρηνικός σταθμός ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαδρίτη επεκτείνει τη λειτουργία του μεγάλου πυρηνικού σταθμού ως το 2030

Η ισπανική κυβέρνηση παράτεινε τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Αλμαράθ έως τις 8 Ιουνίου 2030, λόγω ανησυχιών για τον ενεργειακό εφοδιασμό, μετά τα πρόσφατα γεγονότα και παρά τις δεσμεύσεις για κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας.