ΓΔ: 2024.44 0.44% Τζίρος: 200.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Μειώνει το ΔΝΤ τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης Κλάας Κνοτ αναμένει ότι το ΔΝΤ, εντός της ημέρας, θα αναθεωρήσει πτωτικά την εκτίμησή του για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης Κλάας Κνοτ δήλωσε ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα αναθεωρήσει πτωτικά αργότερα σήμερα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ, ο Κνοτ δήλωσε ότι αναμένει το ΔΝΤ να αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις του λόγω των αβεβαιοτήτων που προκύπτουν από το Brexit και την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

«Λόγω όλων αυτών των αβεβαιοτήτων, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι λιγότερο ρόδινες σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα», δήλωσε ο Κνοτ.

«Η ΕΚΤ προβλέπει ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης γύρω στο 3% φέτος και αναμένω ότι το ΔΝΤ, που θα δημοσιοποιήσει την πρόβλεψή του αργότερα σήμερα, επίσης θα περιλαμβάνει χαμηλότερη πρόβλεψη για την ανάπτυξη αντίστοιχου μεγέθους».

Το ΔΝΤ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Οι προβλέψεις του αναμένεται να αποτυπώνουν τις πρόσφατες προειδοποιήσεις για μια «συγχρονισμένη επιβράδυνση» καθώς συσσωρεύονται οι αρνητικές επιπτώσεις του δασμολογικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποδόσφαιρο σε γήπεδο
ΔΙΕΘΝΗ

Κούμαν: «Ο Ντε Λιχτ άξιζε την επιστροφή του στην Ολλανδία»

Ο Ματάις ντε Λιχτ επιστρέφει στην εθνική Ολλανδίας μετά από καλές εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη θέση του τραυματία Ντε Φράι. Οι Ολλανδοί έχουν προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει των αγώνων με Πολωνία και Λιθουανία.
ΔΝΤ λογότυπο τοίχου
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΝΤ: Ραγδαία αύξηση του ευρωπαϊκού χρέους έως το 2040 χωρίς μέτρα

Το ΔΝΤ προβλέπει εκρηκτική άνοδο του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη λόγω αυξημένων δαπανών για υγεία, συντάξεις, άμυνα και κλιματική αλλαγή, με το χρέος να αγγίζει το 130% του ΑΕΠ μέχρι το 2040, αν δεν ληφθούν μέτρα.
Ποδόσφαιρο σε γήπεδο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τβέντε έμεινε στο 0-0 με την Τέλσταρ για τη 12η αγωνιστική

Η Τβέντε έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, φέρνοντας 0-0 με την Τέλσταρ στην 12η αγωνιστική της Eredivisie, χάνοντας έδαφος για τα ευρωπαϊκά μπαράζ. Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γκερτ Βίλντερς παραδέχτηκε την ήττα του στις ολλανδικές εκλογές

Ο Βίλντερς παραδέχτηκε την ήττα του στις εκλογές και συνεχάρη τον Ρομπ Γέτεν, που ετοιμάζεται να γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ολλανδίας. Ο Βίλντερς είχε προηγουμένως κάνει καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Αρχίζουν οι συνομιλίες για κυβέρνηση συνασπισμού

Ο Ρομπ Γέτεν, νικητής των ολλανδικών εκλογών, αναμένεται να ορίσει σήμερα ιχνηλάτη για διερεύνηση συνεργασιών σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς χρειάζεται συμμαχία κομμάτων για απόλυτη πλειοψηφία, αποκλείοντας την άκρα δεξιά.