ΓΔ: 2231.88 -0.13% Τζίρος: 148.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:09:42
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ εξετάζει την απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας Μ. Έσπερ

Mε αφορμή τις διαφορετικές απόψεις τους σε μια σειρά θεμάτων, αλλά όχι πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Οι αλλαγές στα κορυφαία αξιώματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο τέλος μιας προεδρικής θητείας, σχολίασε αξιωματούχος.

Την πιθανότητα να αντικαταστήσει τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, φέρεται να εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τις διαφορετικές απόψεις τους σε μια σειρά θεμάτων, 

Πηγή, με γνώση του θέματος, σχολίασε στο Reuters ότι η σχέση των δύο ανδρών δεν είναι καλή, όμως ο Τραμπ δεν σκοπεύει να αποπέμψει τον Έσπερ μέχρι να εκφράσουν οι ψηφοφόροι τη γνώμη τους για το αν θα ανανεώσουν τη θητεία του στην προεδρία, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ προβληματίστηκε από το γεγονός ότι ο Έσπερ αντέδρασε στην πρόθεσή του να επικαλεστεί τον Νόμο Περί Εξεγέρσεων για να αναπτύξει στρατιωτικές και ομοσπονδιακές δυνάμεις για να καταστείλουν τις ταραχές που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τέσσερις αστυνομικούς στη Μινεάπολη. Ο υπουργός φαίνεται επίσης ότι διαχώρισε τη θέση του τον περασμένο μήνα, όταν απαγόρευσε ντε φάκτο τη σημαία της Συνομοσπονδίας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τη στιγμή που ο Τραμπ επικαλείτο την ελευθερία της έκφρασης για να υπερασπιστεί τους Αμερικανούς που υψώνουν τη συγκεκριμένη σημαία.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει συγκεντρώσει μια φανταστική ομάδα στον Λευκό Οίκο και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει επιτύχει αδιαμφισβήτητες επιτυχίες εκ μέρους του αμερικανικού λαού. Δεν έχουμε κάποιες ανακοινώσεις για το προσωπικό αυτή τη στιγμή και δεν θα ήταν πρέπον να κάνουμε εικασίες για αλλαγές μετά τις εκλογές ή κατά τη δεύτερη θητεία», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρί.

Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Ένας αξιωματούχος πάντως, σημείωσε ότι οι αλλαγές στα κορυφαία αξιώματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο τέλος μιας προεδρικής θητείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι από Κύπρο: Προτεραιότητα η ενέργεια, σημαντικές οι αμυντικές δαπάνες

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει ενωμένο με ενίσχυση του ευρωπαϊκού πυλώνα. Ζήτησε προληπτικά μέτρα για ενεργειακές κρίσεις και εξέφρασε λογική στη συζήτηση για χαλάρωση κανόνων κρατικών ενισχύσεων.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τα Φώκλαντ μας ανήκουν, απαντά το Λονδίνο σε υπόμνημα ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Στάρμερ τόνισε πως η κυριαρχία των Νήσων Φώκλαντ ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το δικαίωμα των κατοίκων στην αυτοδιάθεση παραμένει αδιαπραγμάτευτο, απαντώντας σε αναφορές περί αλλαγής της αμερικανικής στάσης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Αμερικανοί κατηγορούν Τραμπ για ακριβότερα καύσιμα πριν τις εκλογές

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters, το 77% των Αμερικανών ψηφοφόρων κατηγορεί τον Τραμπ για την αύξηση στις τιμές καυσίμων, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τους Ρεπουμπλικανούς ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισλαμαμπάντ: Σε λοκντάουν για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Αποκλεισμένη παραμένει η πρωτεύουσα του Πακιστάν ενόψει ενδεχόμενων συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν, με αυστηρή ασφάλεια και κλειστούς δρόμους. Οι αγορές και τα καφέ έχουν ερημώσει, ενώ οι Αρχές δηλώνουν ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Οι 27 επιθυμούν ενίσχυση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

Οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν ενίσχυση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ, καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Επιτροπή θα προετοιμάσει σχέδιο δράσης για την ενεργοποίηση του Άρθρου 42.7, δήλωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης.