Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να αναζητηθεί μια «λύση» για τον τερματισμό του πολέμου.
Η συνάντηση των δύο προέδρων πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Όπως ανέφερε ο Τραμπ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, «είναι πρόθυμος» να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με στόχο τη λήξη του πολέμου. Παράλληλα, χαρακτήρισε τα πλήγματα εντός του ρωσικού εδάφους, ειδικά στα διυλιστήρια, ως «σοβαρό πλήγμα» για τους Ρώσους και για την τιμή του ντίζελ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως θα εξετάσει με τον Ζελένσκι το αίτημα του Κιέβου σχετικά με τους πυραύλους Patriot, που η Ουκρανία επιθυμεί για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας.