ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Φλόριντα και η Β. Καρολίνα για τον κυκλώνα Αϊζάιας

Ο κυκλώνας Αϊζάιας κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ωθώντας τις αρχές και κλείσουν κέντρα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ για την covid-19.

Η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή καθώς ο κυκλώνας Αϊζάιας κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ωθώντας τις αρχές και κλείσουν κέντρα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ για την covid-19 και τους πολίτες να κάνουν αποθέματα σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ο κυκλώνας που συνοδεύεται από ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα, αφού έπληξε τις Μπαχάμες, «οργανώνεται καλύτερα» και ενδέχεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις στη νότια και κεντρική Φλόριντα το βράδυ της Παρασκευής, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC). Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Αϊζάιας αναμένεται να πλήξει το ανατολικό τμήμα της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας προκαλώντας πιθανόν πλημμύρες.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ντε Σάντις κήρυξε πολλές κομητείες της πολιτείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που έπραξε και ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ, καθώς ο κυκλώνας αναμένεται να φτάσει στην πολιτεία του τη Δευτέρα. Αντίθετα ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς δεν το θεωρεί απαραίτητο.

Από τον κυκλώνα Αϊζάιας έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι στη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα η Φλόριντα είναι ένα από τα επίκεντρα της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ και χθες κατέγραψε νέο ρεκόρ θανάτων λόγω της covid-19. Το υπουργείο Υγείας της πολιτείας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή 257 νέους θανάτους, αριθμό ρεκόρ για τέταρτη συνεχή ημέρα, παρά τις προβλέψεις ότι το επίκεντρο της επιδημίας θα μετακινηθεί προς τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Στη Φλόριντα καταγράφηκαν επίσης 9.007 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από κορονοϊό στην πολιτεία σε πάνω από 470.000, τον δεύτερο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ μετά την Καλιφόρνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σύρος πρόεδρος Άχμαντ αλ Σάρα επισκέπτεται Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο

Ο Σύρος πρόεδρος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός απεσταλμένος Τομ Μπαράκ, ελπίζοντας ότι ο Άχμαντ αλ Σάρα θα ενταχθεί στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αχμεντ Σάρα θα επισκεφθεί σύντομα την Ουάσινγκτον ως πρόεδρος της Συρίας

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Αχμεντ Σάρα, θα επισκεφθεί σύντομα την Ουάσινγκτον, όπου θα συζητηθεί η πιθανή ένταξη της Συρίας στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι απορρίπτει νέες συνομιλίες για το πακέτο ΗΠΑ

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σαναέ Τακαΐτσι, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί το επενδυτικό πακέτο των 550 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον πρόεδρο Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αγωνία για το SNAP σε εκατομμύρια λόγω shutdown και Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε πως θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση του SNAP για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, παρά την παρατεταμένη δημοσιονομική κρίση, ενώ δικαστής διέταξε να διατεθούν έκτακτοι πόροι για την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος.