ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Επί της αρχής συμφωνία για το «πακέτο» ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, δήλωσε ότι η νομοθετική πρόταση (της Γερουσίας) είχε μία σειρά από ζητήματα, τα οποία ο ίδιος ελπίζει ότι θα επιλυθούν «μέσα στις επόμενες ώρες».

«Συμφωνία επί της αρχής» για το επόμενο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 πέτυχαν ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία,  όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, δήλωσε ότι η νομοθετική πρόταση (της Γερουσίας) είχε μία σειρά από ζητήματα, τα οποία ο ίδιος ελπίζει ότι θα επιλυθούν «μέσα στις επόμενες ώρες», ενώ το νέο πακέτο αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθεί σήμερα το απόγευμα.

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μνούτσιν, το πακέτο θα περιέχει διευρυμένες παροχές ανεργίας, με το ποσοστό «αναπλήρωσης μισθών» να φτάνει στο 70%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο θέλει αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας

Η Ρωσία δεν επιθυμεί κλιμάκωση κρίσης ΗΠΑ-Βενεζουέλας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ειρήνης και αποφυγής νέων εντάσεων στην περιοχή.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σύρος πρόεδρος Άχμαντ αλ Σάρα επισκέπτεται Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο

Ο Σύρος πρόεδρος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός απεσταλμένος Τομ Μπαράκ, ελπίζοντας ότι ο Άχμαντ αλ Σάρα θα ενταχθεί στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αχμεντ Σάρα θα επισκεφθεί σύντομα την Ουάσινγκτον ως πρόεδρος της Συρίας

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Αχμεντ Σάρα, θα επισκεφθεί σύντομα την Ουάσινγκτον, όπου θα συζητηθεί η πιθανή ένταξη της Συρίας στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι απορρίπτει νέες συνομιλίες για το πακέτο ΗΠΑ

Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σαναέ Τακαΐτσι, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί το επενδυτικό πακέτο των 550 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον πρόεδρο Τραμπ.