ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κελί φυλακής

Οι πρώτοι Σουηδοί κρατούμενοι έφτασαν στην Εσθονία βάσει συμφωνίας

Οι πρώτοι τέσσερις Σουηδοί κρατούμενοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Εσθονία για να εκτίσουν ποινές τους στις φυλακές του Τάρτου, βάσει διμερούς συμφωνίας που προβλέπει έως 600 μεταγωγές.

Στην Εσθονία μεταφέρθηκαν οι πρώτοι τέσσερις κρατούμενοι από τη Σουηδία, προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές τους στη χώρα της Βαλτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση των εσθονικών σωφρονιστικών αρχών. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο κρατών.

Οι κρατούμενοι έφθασαν αεροπορικώς στη στρατιωτική βάση του Αμάρι και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις φυλακές του Τάρτου, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας.

Το Ταλίν και η Στοκχόλμη συμφώνησαν το 2025 στη μεταφορά έως και 600 κρατουμένων από τη Σουηδία, οι οποίοι θα εκτίσουν τις ποινές τους στις φυλακές του Τάρτου. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Σουηδία θα καλύψει το κόστος φιλοξενίας των κρατουμένων.

Έως και 100 κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν σταδιακά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του έτους. Η Εσθονία διατηρεί το δικαίωμα να ελέγχει ποιοι κρατούμενοι θα μεταφερθούν και να απορρίπτει όσους κρίνει σκόπιμο. Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν θα δικαιούνται άδειες και θα επιστρέφονται στη Σουηδία πριν από την αποφυλάκισή τους.

Τα τελευταία χρόνια, η σουηδική αστυνομία έχει καταφέρει να σημειώσει πρόοδο στην εξάρθρωση συμμοριών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πληρότητας στις φυλακές της χώρας. Αντίθετα, η Εσθονία καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό πληρότητας φυλακών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη στην Ισπανία κορυφαίος καταζητούμενος φυγάς της Σουηδίας

Στη Βαρκελόνη συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία ένας από τους πιο καταζητούμενους φυγάδες της Σουηδίας, κατηγορούμενος για περίπου 20 βίαια εγκλήματα, μεταξύ των οποίων δολοφονίες και στρατολόγηση νεαρών σε εγκληματικές ενέργειες.
Σημαία της Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία αποσύρει το σχέδιο μείωσης του ορίου ποινικής ευθύνης στα 13 έτη

Η σουηδική κυβέρνηση αποσύρει το σχέδιο για μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης στα 13 έτη, λόγω έλλειψης στήριξης στη βουλή, και εξετάζει νέο όριο στα 14 έτη, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρέμερ.
Σημαία της Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία ετοιμάζει φυλακές για 13χρονους μέλη συμμοριών

Η αύξηση των επιθέσεων συμμοριών, συχνά με ανήλικους δράστες, προκαλεί ανησυχία στη Σουηδία. Η κυβέρνηση προτείνει σκληρότερη στάση, ζητώντας φυλάκιση ανηλίκων κάτω των 15, ενώ κάποιοι ειδικοί διαφωνούν με το μέτρο.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Εισαγγελέας ζητά 10 χρόνια κάθειρξη για εξαναγκασμό συνεύρεσης

Η εισαγγελία Χάρνοσαντ ζήτησε δεκαετή κάθειρξη για 62χρονο που ανάγκαζε τη σύζυγό του να συνευρίσκεται με 120 άνδρες έναντι αμοιβής. Κατηγορείται και για οκτώ βιασμούς. Η δίκη του διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο 21χρονος καταδικασμένος σε ισόβια για το τριπλό φονικό στην Ουψάλα

Σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια 21χρονο για την περσινή δολοφονία τριών νέων σε κομμωτήριο στην Ουψάλα, γεγονός που σόκαρε τη χώρα. Τα τρία θύματα εντοπίστηκαν νεκρά με τραύματα από πυροβολισμό στο κεφάλι.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Στο χαμηλότερο επίπεδο δεκαετίας οι ανθρωποκτονίες

Οι ανθρωποκτονίες στη Σουηδία το 2025 έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012, με 84 θύματα, καθώς νέα εργαλεία βοήθησαν την αστυνομία στην καταπολέμηση της βίας των συμμοριών, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο για την Αποτροπή Εγκλημάτων.