Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 25χρονος Αφγανός από το δικαστήριο του Μονάχου, με την υπόθεση να συγκλονίζει τη γερμανική κοινωνία. Ο νεαρός καταδικάστηκε επειδή, σύμφωνα με την απόφαση, τον Φεβρουάριο του 2025 έριξε το αυτοκίνητό του σε ειρηνική συνδικαλιστική διαδήλωση, προκαλώντας τον θάνατο μιας μητέρας και του δίχρονου παιδιού της.
Το δικαστήριο ανέφερε πως, λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας του εγκλήματος, ο κατηγορούμενος Φαρχάντ Ν. δύσκολα θα αποφυλακιστεί υπό όρους μετά από 15 χρόνια, όπως συνήθως ισχύει στη Γερμανία για παρόμοιες υποθέσεις.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην τελική αγόρευση, «η πράξη, πρέπει να το πούμε καθαρά, είχε στόχο να καταστραφούν ανθρώπινες ζωές». Η μητέρα και το παιδί υπέκυψαν στα σοβαρά τραύματά τους, ενώ αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν, με ορισμένους να συνεχίζουν να υποφέρουν σωματικά ή ψυχολογικά και να μην μπορούν να εργαστούν.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για δύο φόνους και 23 απόπειρες φόνου, ακολουθώντας τις προτάσεις των εισαγγελέων. Η υπεράσπιση είχε ζητήσει ποινή κάθειρξης 15 ετών και ψυχιατρική φροντίδα, επικαλούμενη μορφή σχιζοφρένειας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος επιδίωξε να σκοτώσει τυχαία ανθρώπους στη Γερμανία ως απάντηση στην κατάσταση σε ισλαμικές χώρες. «Με την πράξη του αυτή, ο κατηγορούμενος ήθελε να ευχαριστήσει τον Θεό και να αποδείξει την πίστη του στον Αλάχ, καθώς και να φανεί καλός μουσουλμάνος στον ίδιο του τον εαυτό και στην οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.