ΓΔ: 2477.72 -1.21% Τζίρος: 447.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:35
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο

Ιταλία: Δεν σκοπεύουμε να τερματίσουμε την κυβερνητική μας πορεία

Μετά την οριακή ήττα της κυβέρνησης Μελόνι στη βουλή για τον εκλογικό νόμο, συνεργάτες της διαψεύδουν φήμες παραίτησης. Ο υπουργός Τσιριάνι τόνισε πως προτεραιότητα είναι η έγκριση του νόμου και η σταθερότητα της κυβέρνησης.

Μετά την οριακή ήττα της κυβέρνησης Μελόνι στη βουλή, όπου απορρίφθηκε με διαφορά μόλις μίας ψήφου τροποποίηση του νέου εκλογικού νόμου, στενοί συνεργάτες της Ιταλίδας πρωθυπουργού διαψεύδουν κάθε ενδεχόμενο παραίτησης.

«Δεν εννοούμε να κλείσουμε τον κύκλο της κυβερνητικής μας εμπειρίας, είμαστε περήφανοι για τη σταθερότητα που προσφέραμε στη χώρα μας», δήλωσε ο Λούκα Τσιριάνι, υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το κοινοβούλιο.

Ο Τσιριάνι πρόσθεσε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα». Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην έγκριση του νέου εκλογικού νόμου από τη βουλή, ενώ στη συνέχεια, κατά την έγκρισή του από τη Γερουσία, «θα υπάρξει ασφαλώς η δυνατότητα να τροποποιηθεί», όπως ανέφερε στο δίκτυο Sky Italia.

Μετά την αρνητική έκβαση της ψηφοφορίας, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε σε ανάρτησή της ότι «χρειάζεται μια πολιτική επαλήθευση», αναγνωρίζοντας πως «από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έλειψαν αρκετές ψήφοι».

Από την πλευρά της, η γραμματέας του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» Έλι Σλάιν υποστήριξε ότι «οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι έτοιμες να πάνε σε εκλογές οποιαδήποτε στιγμή», σημειώνοντας πως «η πραγματική είδηση είναι ότι χθες κατέρρευσε το όλο αφήγημα της κυβέρνησης, το οποίο βασιζόταν σε μια ιδέα συμπαγούς και σταθερής πλειοψηφίας».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από τριάντα βουλευτές της συμπολίτευσης δεν στήριξαν την τροπολογία για την επαναφορά του σταυρού προτίμησης. Ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών φαίνεται να προέρχεται από το κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια», που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, πολλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο ή την άνοιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαβάκης: Το ολλανδικό πλοίο δεν ήταν κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, διευκρίνισε στη Βουλή ότι το περιστατικό με το ολλανδικό πλοίο δεν σημειώθηκε κοντά στην Κάσο, αλλά πολύ νοτιότερα, σε διεθνή ύδατα της Μεσογείου.
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Έλλειψη σχεδίου και διαφάνειας στην άμυνα από την κυβέρνηση

Ο Μιχάλης Κατρίνης, τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση στη Βουλή για έλλειψη σχεδίου και διαφάνειας στην Άμυνα και τόνισε τη σημασία των πραγματικών δυνατοτήτων πέρα από τις αγορές οπλικών συστημάτων.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Θετική ψήφος σε συμφωνίες αμυντικής πληροφόρησης με Ιταλία-Πολωνία

Υπέρ της κύρωσης συμφωνιών Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών τάχθηκε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η αξία τους χαρακτηρίζεται υψηλή και το κόστος χαμηλό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Δαβάκη.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Θα εξεταστούν στις 21/4 από επιτροπή και στις 22/4 θα συζητηθούν και ψηφιστούν στην Ολομέλεια.
Θάνος Πετραλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΝΠ στη Βουλή για ενέργεια: Πετραλιάς για υψηλότερα ελληνικά μέτρα κόστους

Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα για τα καύσιμα με υψηλότερο δημοσιονομικό κόστος σε σύγκριση με την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία, τόνισε ο Θάνος Πετραλιάς, απαντώντας στην αντιπολίτευση στη Βουλή.