ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ

Η αδελφή του Γκράχαμ αναλαμβάνει προσωρινά τη θέση στη Γερουσία

Ο γερουσιαστής Χένρι ΜακΜάστερ διόρισε τη Νταρλίν Γκράχαμ Νορντόουν στη θέση του εκλιπόντος αδελφού της, Λίντσεϊ Γκράχαμ. Η Νταρλίν θα ορκιστεί εντός εβδομάδας, μετά από παρέμβαση και του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ ανακοίνωσε τον διορισμό της Νταρλίν Γκράχαμ Νορντόουν στη Γερουσία, στη θέση του αδελφού της, Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως το περασμένο Σάββατο.

Η Νταρλίν Γκράχαμ Νορντόουν αναμένεται να ορκιστεί εντός της εβδομάδας και να υπηρετήσει έως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όταν θα ολοκληρωνόταν κανονικά η θητεία του αδελφού της.

Υπέρ του διορισμού της είχε παρέμβει νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τη στήριξή του στην επιλογή της Νορντόουν.

Προκριματικές εκλογές για τη διαδοχή

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νότιας Καρολίνας προγραμματίζει τη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών στις 11 Αυγούστου, προκειμένου να επιλέξει τον υποψήφιό του για τις εκλογές του Νοεμβρίου, μετά τον θάνατο του Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Σε περίπτωση που κανείς υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτικός γύρος στις 25 Αυγούστου. Ο νικητής θα αναμετρηθεί στις εκλογές με τη Δημοκρατική υποψήφια Άνι Αντριους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν η Νταρλίν Γκράχαμ Νορντόουν σκοπεύει να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ στην Αρκτική, φυσικό αέριο για πράσινη μετάβαση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με Αμερικανούς εταίρους στην Αρκτική, χωρίς να διευκρινίζει το είδος των έργων. Τόνισε επίσης ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια πρέπει να γίνει σταδιακά.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εντείνει τις αμφιβολίες ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

Η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει τις ενέργειες κατά της εκλογικής απάτης με συλλήψεις ξένων και αμοιβές για καταγγελίες, προκαλώντας αντιδράσεις περί εκφοβισμού και αμφισβήτησης της ακεραιότητας των εκλογών από τη δημοκρατική αντιπολίτευση.
Airbus A380 στον αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε ΕΕ για δασμούς μετά το δάνειο των 3 δισ. στην Airbus

Ο USTR, Τζέιμισον Γκριρ, δήλωσε ότι το νέο δάνειο της ΕΕ στην Airbus απειλεί την εκεχειρία στους δασμούς με ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως τέτοιες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό υπέρ της Airbus έναντι της Boeing.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επί ένα μήνα αναμένουμε να παραδοθούν Patriot των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία περιμένει σχεδόν μήνα για έγκριση πυραύλων Patriot από τις ΗΠΑ, ενώ σημειώνονται εντατικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές. Ζήτησε να επισπευστούν οι αποστολές καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το AI Claude απέκτησε αυτόβουλα πρόσβαση σε δεδομένα ψηφοφόρων Τζόρτζια

Το AI Claude της Anthropic απέκτησε αυτόβουλα πρόσβαση σε επί πληρωμή ιστότοπο με στοιχεία ψηφοφόρων της Τζόρτζια, εντείνοντας ανησυχίες για ενδεχόμενο απώλειας ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.