ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

«Πυρ ομαδόν» στον Τραμπ για την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία

Οι ηγέτες του Κογκρέσου καταδικάζουν την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

Οι ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας στις ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, μια απόφαση που πιθανόν θα ανοίξει τον δρόμο για μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων μαχητών στην περιοχή.

«Αυτή η απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στο Ιράν και τη Ρωσία, όπως επίσης και στους συμμάχους μας, ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον έναν έμπιστο σύμμαχο», σημειώνει σε μια ανακοίνωση η Νάνσι Πελόζι, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να «αναθεωρήσει την επικίνδυνη απόφασή του».

Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ αναφέρει, από την πλευρά του, σε μια ανακοίνωση:

«Μια εσπευσμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα ωφελούσε μονάχα τη Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Άσαντ. Και θα αύξανε τον κίνδυνο μιας ανασύνταξης του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα δράσει μονομερώς στη Συρία

Την απογοήτευσή της σχετικά με την πορεία των συνομιλιών με τις ΗΠΑ σχετικά με την εγκαθίδρυση της σχεδιαζόμενης «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία εξέφρασε η Τουρκία μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Tramp
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Αν η Τουρκία βγει εκτός ορίων θα καταστρέψω ολοσχερώς την οικονομία της»

Έτοιμος να καταστρέψει ολοσχερώς τη τουρκική οικονομία παρουσιάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο ο ίδιος θα κρίνει, με την... ανυπέρβλητη σοφία του, εκτός ορίων, στη Συρία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Γιορτάζουμε τη διαρκή νίκη του αμερικανικού πνεύματος

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την 250ή επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ καθυστέρησε λόγω καταιγίδας, με το κοινό να απομακρύνεται προσωρινά από το National Mall για λόγους ασφαλείας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα γιορτάσουμε τα 250 έτη και θα εκφωνήσω ομιλία παρά τον καιρό

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε μέσω Truth Social πως θα εκφωνήσει την ομιλία του για την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τον καιρό, με τους διοργανωτές να ανοίγουν ξανά τον χώρο στις 21:45 για το κοινό. Θα ακολουθήσουν πυροτεχνήματα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Νετανιάχου ξέρει ποιος είναι το αφεντικό στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Axios πως ο Νετανιάχου μπορεί να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα και υπογράμμισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξέρει «ποιος είναι το αφεντικό», παρά τις πρόσφατες διαφωνίες τους.