ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Φώτο: ΑΠΕ

Μπάιντεν και Σάντερς προσπαθούν να ενώσουν τους Δημοκρατικούς

Ο Μπάιντεν και ο Σάντερς, προχώρησαν στον σχηματισμό των έξι ομάδων τον Μάιο, με στόχο την εξάλειψη των τριβών μεταξύ των προοδευτικών του κόμματος και των κεντρώων, ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Πολιτικές ομάδες που συστάθηκαν από τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν και τον πρώην εσωκομματικό αντίπαλό του Μπέρνι Σάντερς πρότειναν χθες πολιτικές με στόχο την ενότητα του κόμματος.

Μεταξύ αυτών και η δέσμευση ότι οι ΗΠΑ θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Ο Μπάιντεν και ο Σάντερς, ένας προοδευτικός που ήταν ο τελευταίος εσωκομματικός αντίπαλος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, προχώρησαν στον σχηματισμό των έξι ομάδων τον Μάιο, με στόχο την εξάλειψη των τριβών μεταξύ των προοδευτικών του κόμματος και των κεντρώων, ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομάδα για το κλίμα έφερε κοντά τη βουλευτή και πολιτικό σύμμαχο του Σάντερς Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ με τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι, που υποστήριξε την υποψηφιότητα του Μπάιντεν.

Οι προτάσεις θα περιληφθούν στην πλατφόρμα του Δημοκρατικού Κόμματος μετά την έγκρισή τους από το κεντρικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το δημοψήφισμα στη Βιρτζίνια για τον εκλογικό χάρτη ήταν νοθευμένο

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «νοθευμένο» το δημοψήφισμα που έδωσε στους Δημοκρατικούς της Βιρτζίνια τη δυνατότητα να επανασχεδιάσουν τον εκλογικό χάρτη, κάνοντας λόγο για «ανέντιμη» εκλογική διαδικασία σε ανάρτησή του στο Truth Social.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Επιστροφή και απαίτηση άμεσων εκλογών στη Βενεζουέλα

Η ηγέτις της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, δηλώνει αισιόδοξη για επιστροφή στην πατρίδα της πριν το 2026 και καλεί τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την πορεία προς δίκαιες εκλογές, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη αναταραχή.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πρέπει να παρέμβω στην επιλογή νέου ηγέτη στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Axios ότι θέλει να έχει ρόλο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη του Ιράν, απορρίπτοντας τον γιο του Χαμενεΐ και ζητώντας κάποιον που θα φέρει ειρήνη στη χώρα, παρομοιάζοντας τη στάση του με τη Βενεζουέλα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο έγκριση μεταρρύθμισης για ταυτότητες ψηφοφόρων

Ο Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει νόμο που απαιτεί ταυτοποίηση με έγγραφο για να ψηφίζει κανείς, επικαλούμενος εκλογική απάτη. Το θέμα προκαλεί διαμάχες, καθώς πολλοί Αμερικανοί δεν έχουν ταυτότητα.
Ζοχράν Μαμντάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης: Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει

Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος Νέας Υόρκης και δεσμεύτηκε να αποδείξει ότι «η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει», δίνοντας το παράδειγμα στον κόσμο και μένοντας πιστός στις υποσχέσεις του για το υψηλό κόστος ζωής.