ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο Ένιο Μορικόνε

Ο Μορικόνε, που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2016 για το γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο "Οι Μισητοί Οκτώ". Είχε γεννηθεί το 1928 στη Ρώμη και έγραψε μουσική για περίπου 400 ταινίες.

Ο Ένιο Μορικόνε, ο ιταλός συνθέτης που έκανε γνωστά τα "σπαγγέτι γουέστερν" χάρη στη μουσική του, πέθανε σε ηλικία 91 ετών, μετέδωσε πριν από λίγο το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο δημιουργός της εμβληματικής μουσικής για τις ταινίες, μεταξύ άλλων, "Για Μια Χούφτα Δολάρια" και "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος", είχε σπάσει τον μηρό του πριν από λίγες ημέρες έπειτα από πτώση και πέθανε στη διάρκεια της νύχτας σε κλινική της Ρώμης, όπου νοσηλευόταν.

Γεννημένος το 1928 στη Ρώμη ο Μορικόνε έγραψε την μουσική για περίπου 400 ταινίες, αλλά συνέδεσε κυρίως το όνομά του με τον σκηνοθέτη Σέρτζιο Λεόνε με τον οποίο συνεργάστηκε στα "σπαγγέτι γουέστερν", αλλά και στην ταινία "Κάποτε στην Αμερική".

Ο Μορικόνε, που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2016 για το γουέστερν του Κουέντιν Ταραντίνο "Οι Μισητοί Οκτώ", ενώ το 2007 είχε τιμηθεί από την Ακαδημία για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, έγραψε μουσική για όλα τα είδη ταινιών --από ταινίες τρόμου μέχρι κωμωδίες-- και κάποιες από τις συνθέσεις του είναι πιο διάσημες από τις ίδιες τις ταινίες στις οποίες ακούστηκαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Εγγύηση οι 500 έμπειροι αλεξιπτωτιστές της Φόλγκορε που στέλνονται στο Μιλάνο

Ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε την αποστολή 500 αλεξιπτωτιστών της ταξιαρχίας «Φόλγκορε» στο Μιλάνο για την ενίσχυση της ασφάλειας, με ταχεία αντίδραση και σύγχρονα μέσα, μετά από πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη.
Τζόρτζια Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στήριξη σε αγρότες με 60 εκατ. και αλιείς με 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση Μελόνι

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε μέτρα στήριξης: 60 εκατ. ευρώ για αγρότες, 10 εκατ. για αλιείς, και ενισχύσεις για ιδιοκτήτες φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων και δυνατότητας αναστολής πληρωμών leasing.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Επαναφορά πλήρους ισχύος της ζώνης Σένγκεν μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας

Η Ιταλία και η Ισπανία άρουν τους περιορισμούς στον χώρο του Σένγκεν και επανέρχονται στην πλήρη ισχύ του, μετά από τρεις μήνες ελέγχων και εντατικές διμερείς επαφές. Ενισχύεται και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών.