ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας

Κίνα: 18,2% αύξηση στα μεικτά κέρδη βιομηχανικών εταιρειών το 4μηνο

Τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 18,2% στο πρώτο τετράμηνο του 2026, χάρη σε μακροοικονομικές πολιτικές και νέα αναπτυξιακά πεδία, ενώ τον Απρίλιο σημειώθηκε άνοδος 24,7% σε σχέση με πέρυσι.

Τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα παρουσίασαν σημαντική άνοδο στο πρώτο τετράμηνο του 2026, αποτέλεσμα των αποτελεσματικών μακροοικονομικών πολιτικών και της ενίσχυσης νέων συντελεστών ανάπτυξης. Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η συμβολή του εξοπλισμού βιομηχανικής παραγωγής και της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS), οι μεγαλύτερες εταιρίες βιομηχανικής παραγωγής της χώρας, με ετήσια έσοδα άνω των 20 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 2,54 εκατομμυρίων ευρώ), κατέγραψαν αύξηση μεικτών κερδών κατά 18,2% την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου. Η αύξηση αυτή ήταν κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Για τον μήνα Απρίλιο, τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών σημείωσαν εντυπωσιακή ετήσια άνοδο 24,7%, ενισχύοντας περαιτέρω τη θετική δυναμική του κινεζικού βιομηχανικού τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ρεκόρ στις πωλήσεις νέας τεχνολογίας οχημάτων τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο 2026, τα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας ξεπέρασαν το 60% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων για πρώτη φορά, ενώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου έφτασαν πάνω από 50%, με σημαντική αύξηση σε παραγωγή και πωλήσεις.
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικό C919: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνής πτήση στις 12/8

Η Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή πτήση του εγχώριου τζετ C919, με δρομολόγιο Πεκίνο-Ουλάν Μπατόρ μέσω της Air China. Το C919, που σχεδιάστηκε με δικούς του κινητήρες και διεθνείς προδιαγραφές, αποτελεί σταθμό για την κινεζική αεροπορία.
Ψηφιακές Τραπεζικές Υπηρεσίες
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στήριξη μικρών επιχειρήσεων και προώθηση τεχνολογικής καινοτομίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα ενισχύσει τη στήριξη σε τομείς όπως η εσωτερική ζήτηση, η καινοτομία και οι μικρές επιχειρήσεις, εφαρμόζοντας κατάλληλη νομισματική πολιτική και βελτιώνοντας τα οικονομικά εργαλεία της.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δασμοί έως 100% σε εισαγόμενα drones στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τελωνειακούς δασμούς έως 100% σε κινεζικά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα και ανταλλακτικά, επικαλούμενος προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 40 χώρες λειτουργούν ως κόμβοι επανεξαγωγής κινεζικών προϊόντων

Περίπου 40 χώρες, όπως το Βιετνάμ και το Μεξικό, λειτουργούν ως ενδιάμεσοι για εκ νέου αποστολή κυρίως κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ, παρακάμπτοντας δασμούς, σύμφωνα με έκθεση του Λευκού Οίκου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.