ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Η σημαία των ΗΠΑ
Η αμερικανική σημαία κυματίζει με ηλιαχτίδες, συμβολίζοντας την Ανεξαρτησία και τις αξίες των ΗΠΑ.

Καταργεί την ασυλία των αστυνομικών το Κολοράντο

Το τοπικό κοινοβούλιο του Κολοράντο υιοθέτησε νομοσχέδιο για τη λογοδοσία της αστυνομίας την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις διαδηλώσεις έπειτα από τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις επικύρωσε χθες Παρασκευή νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την άρση της νομικής ασυλίας που προστάτευε τους αστυνομικούς από αστικές αγωγές για ανάρμοστη συμπεριφορά εν ώρα υπηρεσίας.

Το τοπικό κοινοβούλιο του Κολοράντο υιοθέτησε νομοσχέδιο για τη λογοδοσία της αστυνομίας την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ολόκληρες τις ΗΠΑ έπειτα από τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις στις 25 Μαΐου.

Ο Πόλις, ένας Δημοκρατικός, επέλεξε την 19η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται η κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, για να επικυρώσει το νομοσχέδιο.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) χαιρέτισε την κίνηση αυτή, επισημαίνοντας ότι το Κολοράντο έγινε μία από τις πρώτες πολιτείες που ακυρώνουν την ασυλία των αστυνομικών. Η ACLU χαρακτήρισε τον νόμο αυτό ιστορικό.

Επιπλέον βάσει του νέου νόμου οι αστυνομικοί της πολιτείας θα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να εφοδιαστούν με κάμερες στις στολές τους, ενώ απαγορεύεται η χρήση κεφαλοκλειδώματος.

Ο νέος νόμος έχει λάβει τη στήριξη των επικεφαλής των αστυνομικών τμημάτων της πολιτείας όπως και των σερίφηδων των κομητειών, οι οποίοι σε κοινή του ανακοίνωση επισημαίνουν ότι πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτόν ήδη εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσέφερε ασυλία στους αστυνομικούς πριν 50 χρόνια προκειμένου να τους προστατεύσει από αγωγές για ασήμαντους λόγους. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την αστυνομία έχουν δηλώσει ότι η ασυλία διασφαλίζει ότι τα όργανα της τάξης μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις σε δευτερόλεπτα όταν αντιμετωπίζουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς να ανησυχούν αν στη συνέχεια θα τους ασκηθούν διώξεις.

Οι επικριτές όμως του μέτρου καταγγέλλουν ότι με αυτό τον τρόπο συχνά δεν τιμωρείται η αστυνομική βία καταργεί την ασυλία των αστυνομικών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροσκάφος Qantas φράχτης
ΔΙΕΘΝΗ

Πτήση της Qantas εκτράπηκε λόγω βίαιου επιβάτη που δάγκωσε μέλος πληρώματος

Πτήση της Qantas από Μελβούρνη προς Ντάλας εκτράπηκε αναγκαστικά στην Ταϊτή, όταν επιβάτης προκάλεσε αναστάτωση και δάγκωσε μέλος του πληρώματος. Ο άντρας ακινητοποιήθηκε από συνεπιβάτες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.
Ορίζοντας Ταϊπέι τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ταϊβάν πιέζει για αγορές όπλων ενώ ο Τραμπ είναι αναποφάσιστος

Οι αρχές της Ταϊβάν τόνισαν ότι βασίζονται στη νομοθεσία των ΗΠΑ για την προμήθεια όπλων, ως αποτρεπτικό μέσο στις περιφερειακές απειλές, μετά την αβεβαιότητα που προκάλεσε ο Τραμπ για μελλοντικές πωλήσεις μετά τη συνάντηση με τον Σι.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στενές επαφές Ρωσίας-ΗΠΑ επιβεβαιώνει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον διατηρούν στενές υψηλόβαθμες επαφές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ριαμπκόφ, σημειώνοντας ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις παραμένει αργή και δύσκολη.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του υπαρχηγού του ISIS σε κοινή επιχείρηση ΗΠΑ-Νιγηρίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του ISIS, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι, σκοτώθηκε σε κοινή επιχείρηση ΗΠΑ και Νιγηρίας. Δεν αποκαλύφθηκε η ακριβής τοποθεσία της επιχείρησης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Στη Νιγηρία ξουδετερώθηκε ο υπαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ και η Νιγηρία εξουδετέρωσαν σε κοινή επιχείρηση τον Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι, νούμερο δύο του ISIS, ευχαριστώντας τη νιγηριανή κυβέρνηση για τη συνεργασία στη δύσκολη αποστολή.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Εξουδετερώθηκε ο υπ' αριθμόν 2 του Ισλαμικού Κράτους

Ο Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι, ο Νο2 του Ισλαμικού Κράτους παγκοσμίως, εξουδετερώθηκε σε κοινή επιχείρηση αμερικανικών και νιγηριανών δυνάμεων, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.