ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο

Παραίτηση της υπουργού Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ στην Ιταλία

Η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από σχετικό αίτημα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, καθώς ερευνάται για απάτη και παραπέμφθηκε σε δίκη για πλαστό ισολογισμό.

Την παραίτησή της ανακοίνωσε το απόγευμα η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ, έπειτα από αίτημα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, η οποία είχε ζητήσει την αποχώρησή της «για λόγους θεσμικής ευαισθησίας».

Η επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Τουρισμού ερευνάται για απάτη σε βάρος του Ιταλικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έχει παραπεμφθεί σε δίκη για πλαστό ισολογισμό. Παρά ταύτα, η ίδια υπογράμμισε ότι «υπακούει στην Μελόνι» και τόνισε πως «το ποινικό της μητρώο είναι πεντακάθαρο».

Την επόμενη εβδομάδα, το ιταλικό κοινοβούλιο επρόκειτο να εξετάσει πρόταση μομφής κατά της παραιτηθείσας υπουργού, γεγονός που ενίσχυσε το πολιτικό βάρος της απόφασής της να αποχωρήσει.

Παράλληλα, παραιτήθηκαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ντελμάστρο και η Τζούζι Μπαρτολότσι, υπεύθυνη του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού Δικαιοσύνης, σε μια κίνηση που εντάσσεται στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο.

Οι παραιτήσεις αυτές θεωρούνται από αναλυτές ως συνέπεια της ήττας της κυβερνητικής παράταξης στο πρόσφατο δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος. Η Τζόρτζια Μελόνι φαίνεται να επιδιώκει, μέσω αυτών των κινήσεων, να εκπέμψει μήνυμα πολιτικής ανανέωσης και επανατοποθέτησης της κυβέρνησής της.

Η Ντανιέλα Σαντανκέ υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, με σημαντική επιρροή στο κυβερνητικό σχήμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ενιαίο μέτωπο από ηγέτες ΕΕ για ενίσχυση του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ

Μήνυμα ενότητας ενόψει Συνόδου ΝΑΤΟ έστειλαν από το Βερολίνο οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Πολωνίας, Ιταλίας και Βρετανίας, δίνοντας έμφαση σε ισχυρό ευρωπαϊκό πυλώνα, στήριξη στην Ουκρανία και αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Καύσωνας σαρώνει την Ευρώπη: Ρεκόρ ζέστης και δεκάδες πνιγμοί στη Γαλλία

Στη Γαλλία 40 άτομα πνίγηκαν από 18/6 λόγω καύσωνα, ενώ στη χώρα καταγράφηκε η πιο ζεστή νύχτα. Συναγερμός σε Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία, καθώς η δυτική Ευρώπη πλήττεται από δεύτερο κύμα καύσωνα μέσα σε έναν μήνα.
Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ματαρέλα εξέφρασε αλληλεγγύη στη Μελόνι μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε τηλεφωνικά τη Τζόρτζια Μελόνι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για την πρωθυπουργό της Ιταλίας, σε τηλεοπτική του παρέμβαση.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ελλάδα-Γαλλία μαζί για το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε τη στρατηγική σημασία της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τουρισμό, μέσω διμερούς συμφωνίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καινοτομίας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας.