ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ημέρα με καλή ορατότητα και πράσινο περιβάλλον.

Παραιτήθηκε η Ρασιντά Ντατί για να διεκδικήσει τον δήμο Παρισιού

Η υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί παραιτήθηκε για να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της για τον δήμο Παρισιού, με τον πρόεδρο Μακρόν να αποδέχεται την παραίτηση και να την ευχαριστεί για το έργο της.

Η υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί υπέβαλε την παραίτησή της, με στόχο να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της για τον δήμο του Παρισιού, ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου.

Όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξή της στο κανάλι BMFTV, η Ντατί απέστειλε γραπτώς την παραίτησή της με επιστολή προς τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Μακρόν, ο πρόεδρος έκανε δεκτή την παραίτηση, ευχαρίστησε την Ντατί για τις υπηρεσίες της προς τον γαλλικό λαό τα τελευταία δύο χρόνια και της εξέφρασε «την πλήρη στήριξή του» στον προεκλογικό της αγώνα.

Η Ντατί θεωρείται φαβορί για τη δημαρχία του Παρισιού, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ifop, ωστόσο η τελική αναμέτρηση αναμένεται να κριθεί στον δεύτερο γύρο, στις 22 Μαρτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία, ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων, νέα μέτρα στήριξης 500 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήσεις Ταμείου Ανάκαμψης, κοινωνικές δράσεις και σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους.
Κυριάκος Μητσοτάκης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία πιο κοντά από ποτέ σε όλους τους τομείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, υπογράμμισε τη στενή στρατηγική και οικονομική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, τη διαχρονική φιλία και την ανάγκη για νέες επενδύσεις και συνεργασίες των δύο χωρών.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η Υπουργός Πολιτισμού τονίζει τη στήριξή της στην ελευθερία τέχνης

Η υπουργός Πολιτισμού Γαλλίας, Κατρίν Πεγκάρ, επανέλαβε τη δέσμευσή της στην ελευθερία της δημιουργίας και την προστασία των καλλιτεχνών, μετά την καταδίκη του συγγραφέα Καμέλ Νταούντ στην Αλγερία για το μυθιστόρημά του "Houris".
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Υπεράσπιση εκδοτικού πλουραλισμού μετά την αποπομπή Νορά

Ο Μακρόν επεσήμανε τη σημασία του πλουραλισμού στον εκδοτικό χώρο, εν μέσω κρίσης λόγω της απομάκρυνσης του Ολιβιέ Νορά από τον οίκο Grasset, που αποδίδεται στον Βενσάν Μπολορέ, ο οποίος κατηγορείται για ακροδεξιές θέσεις.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κριστόφ Λεριμπό νέος διευθυντής στο Μουσείο του Λούβρου

Ο Κριστόφ Λεριμπό, πρόεδρος του Ανακτόρου Βερσαλλιών, αναλαμβάνει επικεφαλής του Λούβρου μετά την παραίτηση της Λοράνς ντε Καρ, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου Μακρόν. Έχει διατελέσει διευθυντής του Ορσέ και είναι καθηγητής Τέχνης.
Μουσείο Λούβρου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Παραίτηση διευθύντριας του Μουσείου του Λούβρου στη Γαλλία

Η διευθύντρια του Λούβρου Λοράνς ντε Καρ παραιτήθηκε τέσσερις μήνες μετά τη «διάρρηξη του αιώνα». Ο πρόεδρος Μακρόν αποδέχθηκε την παραίτηση, κάνοντας λόγο για ανάγκη ηρεμίας και ανανέωσης στο μουσείο.