ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
Φώτο: Shutterstock

Κυβερνοεπίθεση πίσω από τα προβλήματα στις ιστοσελίδες της DB

Κυβερνοεπίθεση DDoS προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις κρατήσεις εισιτηρίων των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB), με τις υπηρεσίες να εμφανίζονται εκτός σύνδεσης. Η λειτουργία αποκαταστάθηκε, ενώ η επίθεση ερευνάται.

Σε κυβερνοεπίθεση αποδίδονται τα εκτεταμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) την Τρίτη και την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της DB, η επίθεση ήταν τύπου DDoS (Distributed Denial of Service) και είχε ως στόχο τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας. Η επίθεση προκάλεσε πολύωρες δυσλειτουργίες στην αναζήτηση δρομολογίων και στην αγορά εισιτηρίων μέσω των ιστοσελίδων DB Navigator και bahn.de, οι οποίες εμφανίζονταν στους χρήστες ως εκτός σύνδεσης.

Η DB διαβεβαίωσε ότι η ομαλή λειτουργία των συστημάτων έχει πλέον αποκατασταθεί. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τους πιθανούς δράστες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από Ιταλία και Ισπανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζει την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία, επικρίνοντας τις δύο χώρες για την έλλειψη στήριξης στις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν.
Εγκαταστάσεις Volkswagen
ΔΙΕΘΝΗ

Το εργοστάσιο της VW στο Όσναμπρουκ ίσως περάσει στην ισραηλινή Rafael

Η ισραηλινή εταιρεία Rafael βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του εργοστασίου της VW στο Όσναμπρουκ, με στόχο τη μεταφορά παραγωγής συστημάτων «Iron Dome» στη Γερμανία. Η VW εξετάζει διάφορες προοπτικές για τη μονάδα.
Λογότυπο ΕΦΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερωτικές ημερίδες e-ΕΦΚΑ & DRV στην Αθήνα, 5-7 Μαΐου 2026

Ο e-ΕΦΚΑ και ο γερμανικός φορέας συντάξεων διοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες για την επιτάχυνση της επεξεργασίας συντάξεων και την πληρέστερη ενημέρωση των ασφαλισμένων για τα δικαιώματά τους σε Ελλάδα και Γερμανία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: O Φρίντριχ Μερτς να κοιτάξει την διαλυμένη του χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, λέγοντας πως θα έπρεπε να επικεντρωθεί στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και λιγότερο στην ιρανική πυρηνική απειλή.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάπτυξη 0,3% για το ΑΕΠ Γερμανίας το α' τρίμηνο, μείωση της ανεργίας

Η γερμανική οικονομία παρουσίασε καλύτερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2024 με αύξηση 0,3% του ΑΕΠ. Η ανεργία μειώθηκε τον Απρίλιο, ωστόσο παραμένει υψηλή, ενώ οι εξαγωγές και οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν.