ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας

Γερμανία: Πλήρης απαγόρευση αλκοόλ σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι εφαρμόζουν από 15 Οκτωβρίου απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε όλους τους σταθμούς, ώστε να περιορίσουν τα φαινόμενα βίας και να ενισχύσουν την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών.

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) προχωρούν σε γενική απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στους σιδηροδρομικούς σταθμούς όλης της χώρας, επιδιώκοντας να περιορίσουν τα ολοένα και συχνότερα περιστατικά βίας στα τρένα και στις εγκαταστάσεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου και θα αφορά όλους τους 5.400 σταθμούς της Γερμανίας. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa και της εφημερίδας BILD, η διευθύνουσα σύμβουλος της Deutsche Bahn, Έβελιν Πάλα, δήλωσε: «Φτάνει πια. Τώρα αντιμετωπίζουμε τη βία ακόμη πιο δυναμικά. Το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων και των επιβατών. Θέλουμε περισσότερη τάξη και ασφάλεια στους σταθμούς και στα τρένα μας. Για μένα, σημασία έχει η προστασία των συναδέλφων μας και των επιβατών».

Η εταιρεία τονίζει ότι ανάλογες απαγορεύσεις έχουν ήδη εφαρμοστεί με θετικά αποτελέσματα σε μεγάλες πόλεις όπως το Αμβούργο, το Μόναχο, η Κολωνία και η Φρανκφούρτη. Ειδικά στο Αμβούργο, όπου το μέτρο εφαρμόζεται από τον Απρίλιο του 2024, έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση των βίαιων περιστατικών, καθώς και περιορισμός του κόστους καθαρισμού των σταθμών.

Η επιτυχής εφαρμογή του μέτρου απαιτεί στενό συντονισμό με τις τοπικές αρχές και την αστυνομία. Οι παραβάτες θα απομακρύνονται από τους σταθμούς, ενώ σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων παραβάσεων θα μπορεί να επιβάλλεται ακόμη και μόνιμη απαγόρευση εισόδου στις εγκαταστάσεις. Η απαγόρευση αφορά αποκλειστικά την κατανάλωση αλκοόλ και όχι τη μεταφορά σφραγισμένων αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, η βία στα τρένα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με περισσότερα από το ένα τρίτο των εγκλημάτων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς να διαπράττονται υπό την επήρεια αλκοόλ. Ενδεικτικό είναι το πρόσφατο περιστατικό στη γραμμή Όφενμπουργκ – Καρλσρούης, όπου κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων μεθυσμένος επιβάτης επιτέθηκε σε υπάλληλο ασφαλείας της DB, ο οποίος έπεσε από το εν κινήσει τρένο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου για τον φόνο δύο δημοσίων υπαλλήλων

Στη Βαυαρία, εξηντάρης συνελήφθη αφού φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε δύο υπαλλήλους σε έλεγχο όπλων. Ο δράστης τραυματίστηκε ελαφρά από την αστυνομία, ενώ το κίνητρο παραμένει άγνωστο σύμφωνα με τις αρχές.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ένοπλος σκότωσε δύο και ταμπουρώθηκε σε πολυκατοικία στη Βαυαρία

Δύο υπάλληλοι σκοτώθηκαν χθες στο Μπερνγκάου της Βαυαρίας από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια ελέγχου όπλων. Ο ένοπλος παραμένει ταμπουρωμένος, ενώ μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο σύγκρουσης με Ρωσία

Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Μάρτιν Γιέγκερ προειδοποίησε για νέα, πιο επικίνδυνη αντιπαράθεση με τη Μόσχα, τονίζοντας τον κίνδυνο άμεσης σύγκρουσης και επιθέσεων στη Γερμανία από τη Ρωσία.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αντιδράσεις για τις σχέσεις της Αριστεράς στο Βερολίνο με το οργανωμένο έγκλημα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Ίσα Ρέμο, αρχηγού διαβόητης συμμορίας, στο πάρτι νίκης της Αριστεράς στο Βερολίνο, με το κόμμα να δηλώνει πως δεν ελέγχουν τους καλεσμένους.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος αρχηγός της Στρατιωτικής Διοίκησης ΝΑΤΟ ο Κάρστεν Μπρόιερ

Ο στρατηγός Κάρστεν Μπρόιερ, αρχηγός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, εξελέγη νέος επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ. Θα διαδεχθεί τον Ιταλό ναύαρχο Τζουζέπε Κάβο Ντραγκόνε το ερχόμενο καλοκαίρι.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Συνδέονται με επίθεση drone κοντά σε βάση της Κάτω Σαξονίας

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ερευνά αν τμήματα drone που βρέθηκαν στη Βάση Βούνστορφ συνδέονται με απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας, θεωρώντας πιθανή ρωσική εμπλοκή. Έχουν ταυτοποιηθεί δύο ύποπτοι.