ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
Αστυνομική κορδέλα σε αμερικανικό δρόμο με περιπολικό και αναμμένα φώτα.

ΗΠΑ: Εξουδετερώθηκαν drones στο Ελ Πάσο, αίρεται η αναστολή των πτήσεων

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι drones που αποδίδονται σε καρτέλ παραβίασαν τον εναέριο χώρο κοντά στο Ελ Πάσο, οδηγώντας σε προσωρινή παύση πτήσεων. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τα εξουδετέρωσε και, σε συνεργασία με την FAA, διαπίστωσε πως δεν υπάρχει πλέον απειλή. Οι πτήσεις ξεκινούν ξανά κανονικά.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φέρεται να ανήκαν σε μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών παραβίασαν τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με Αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά την αιφνίδια αναστολή των πτήσεων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ελ Πάσο στο Τέξας.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, το Πεντάγωνο «έλαβε μέτρα για να θέσει εκτός λειτουργίας τους δρόνους» και, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πλέον «καμία απειλή για τις εμπορικές πτήσεις».

Ο υπουργός Μεταφορών Σον Ντάφι επιβεβαίωσε ότι η απειλή «εξουδετερώθηκε» και τόνισε πως τα εμπορικά αεροσκάφη που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν αντιμετωπίζουν πλέον κανέναν κίνδυνο.

Η FAA γνωστοποίησε ότι αίρεται η προσωρινή αναστολή των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Ελ Πάσο. «Όλες οι πτήσεις θα ξαναρχίσουν κανονικά», ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Το αεροδρόμιο του Ελ Πάσο βρίσκεται δίπλα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Biggs Army Airfield και σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη μεξικανική πόλη Χουάρες, γεγονός που ενισχύει τη στρατηγική του σημασία για τις αμερικανικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Πιθανή ανακοίνωση αργότερα σήμερα για συμφωνια με το Ιράν

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε από το Νέο Δελχί ότι πιθανόν εντός της ημέρας να υπάρξει ανακοίνωση για συμφωνία με το Ιράν, εκφράζοντας αισιοδοξία για θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση για κατασκοπεία υπέρ ΗΠΑ και Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου

Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τον Μοτζταμπά Κιάν, ο οποίος κατηγορήθηκε για παροχή αμυντικών πληροφοριών σε ΗΠΑ και Ισραήλ κατά τον πρόσφατο πόλεμο, σύμφωνα με το Mizan, το επίσημο μέσο της ιρανικής δικαιοσύνης.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανό μνημόνιο Ιράν-ΗΠΑ: Τέλος πολέμου και αναστολή κυρώσεων στο πετρέλαιο

Συζητείται μνημόνιο κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν για τερματισμό πολέμου και άρση κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο κατά τις διαπραγματεύσεις. Η συμφωνία προβλέπει 30 ημέρες για το Στενό του Ορμούζ και 60 ημέρες για το πυρηνικό πρόγραμμα.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου

ΗΠΑ και Ιράν ανακοίνωσαν πρόοδο στις συνομιλίες για συμφωνία που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα ανοίξει το στενό του Ορμούζ, επιτρέποντας τη διέλευση εμπορικών πλοίων και τη χαλάρωση κυρώσεων. Εκκρεμεί η διευθέτηση του πυρηνικού ζητήματος.
Όρος Mount Diablo Καλιφόρνια
ΔΙΕΘΝΗ

Καλιφόρνια: Ανησυχία των αρχών για πιθανή έκρηξη χημικής δεξαμενής

Αυξήθηκε η θερμοκρασία σε δεξαμενή με μεθακρυλικό μεθύλιο στην Καλιφόρνια, αυξάνοντας τον κίνδυνο έκρηξης μετά την εκκένωση 40.000 κατοίκων νοτίως του Λος Άντζελες. Η ανησυχία εντείνεται λόγω ανόδου της θερμοκρασίας του υλικού.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο δράστης της σημερινής επίθεσης είχε εμμονή με την προεδρία

Ο νεαρός που πυροβόλησε κοντά στον Λευκό Οίκο και σκοτώθηκε από τη Secret Service είχε ιστορικό βίας και ενδεχομένως εμμονή με το κτίριο, ανέφερε ο Τραμπ, ευχαριστώντας τις αρχές για την άμεση επέμβασή τους.