ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
Φώτο: Shutterstock

Λευκός Οίκος: Απόρριψη κατηγοριών ρατσιμού για βίντεο Τραμπ για Ομπάμα

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ψευδοαγανάκτηση» τις αντιδράσεις για το βίντεο που ανήρτησε ο Τραμπ, στο οποίο οι Ομπάμα απεικονίζονται ως πίθηκοι. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Truth Social και προκάλεσε κατηγορίες για ρατσισμό.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε βίντεο που ανήρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social, όπου εμφανίζεται το ζεύγος Ομπάμα με τη μορφή πιθήκων. Το βίντεο, το οποίο σχετίζεται με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ρατσιστικό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, απάντησε στις κατηγορίες περί ρατσισμού, κάνοντας λόγο για "ψευδοαγανάκτηση"

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το βίντεο παρουσιάζει τον πρόεδρο Τραμπ ως βασιλιά της ζούγκλας και τους Δημοκρατικούς ως χαρακτήρες από την ταινία "Βασιλιάς των Λιονταριών". Πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί σε θέματα που έχουν ουσιαστική σημασία για το αμερικανικό κοινό.

Το βίντεο, διάρκειας λίγο μεγαλύτερης του ενός λεπτού, προβάλλει υποτιθέμενες αποδείξεις για νοθεία στις εκλογές του 2020. Ο Τραμπ επιμένει ότι είχε κερδίσει τις εκλογές, αλλά το αποτέλεσμα του "εκλάπη" από τον Τζο Μπάιντεν.

Στο τέλος του βίντεο, για δύο δευτερόλεπτα, εμφανίζεται μονταρισμένη σκηνή όπου τα πρόσωπα των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα έχουν τοποθετηθεί πάνω σε σώματα πιθήκων, με φόντο τη ζούγκλα, γεγονός που προκάλεσε κατακραυγή και κατηγορίες για ρατσισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο δράστης της σημερινής επίθεσης είχε εμμονή με την προεδρία

Ο νεαρός που πυροβόλησε κοντά στον Λευκό Οίκο και σκοτώθηκε από τη Secret Service είχε ιστορικό βίας και ενδεχομένως εμμονή με το κτίριο, ανέφερε ο Τραμπ, ευχαριστώντας τις αρχές για την άμεση επέμβασή τους.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν διαβεβαιώνει πως ελέγχει το στενό του Ορμούζ

Ο ιρανικός στρατός δήλωσε ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, παρά τις δηλώσεις Τραμπ για πλήρες άνοιγμα της θαλάσσιας οδού, υπογραμμίζοντας πως η διαχείρισή της παραμένει υπό ιρανική κυριαρχία.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Η ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν σχεδόν ολοκληρώθηκε»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ειρήνης με το Ιράν πλησιάζει στην ολοκλήρωση και τα στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν, με τις λεπτομέρειες να αποκαλύπτονται σύντομα. Η ανάρτηση έγινε μετά από επικοινωνίες με Μουσουλμάνους ηγέτες και τον Νετανιάχου.
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Επαφές με Τραμπ και ηγέτες Κόλπου για λύση με το Ιράν

Ο Μακρόν συνομίλησε με Τραμπ και ηγέτες αραβικών χωρών για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τα στενά του Ορμούζ, προωθώντας διπλωματική λύση και κατάπαυση πυρός. ΗΠΑ και Ιράν διαπιστώνουν πρόοδο στις συνομιλίες αλλά παραμένουν επιφυλακτικές.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε συμφωνία σύμφωνα με διαπραγματευτές

Ο Τραμπ δήλωσε στο CBS πως ΗΠΑ και Ιράν πλησιάζουν σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, η οποία θα αποτρέπει το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών. Πρόοδος σημειώθηκε στις συνομιλίες και με τη μεσολάβηση του Πακιστάν.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμακώνεται η ένταση: ΗΠΑ ετοιμάζονται για χτυπήματα, διπλωματία Πακιστάν στο Ιράν

Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού έφτασε στην Τεχεράνη στο πλαίσιο προσπαθειών μεσολάβησης στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν, όμως δεν διαφαίνεται άμεση συμφωνία παρά τις προσπάθειες, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών.