ΓΔ: 2246.12 -1.74% Τζίρος: 45.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:13:44
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
Ο Ντόναλντ Τραμπ υψώνει τη γροθιά του κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας.

Τραμπ: Ο Κέβιν Γουορς ίσως πάρει ψήφους και από Δημοκρατικούς για την Fed

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο Κέβιν Γουόρς, υποψήφιος για τη Fed, είναι «υψηλής ποιότητας άνθρωπος» και μπορεί να λάβει στήριξη και από Δημοκρατικούς. Πιστεύει ότι ο Γουόρς θα μειώσει τα επιτόκια, εφόσον διοριστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κέβιν Γουόρς, ο οποίος έχει προταθεί για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), θα μπορούσε να εξασφαλίσει στήριξη ακόμη και από Δημοκρατικούς γερουσιαστές.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, ο Τραμπ τόνισε ότι ο Γουόρς είναι "υψηλής ποιότητας άνθρωπος" και δεν αναμένει να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού του.

Αναφερόμενος στις πιθανές κινήσεις του Γουόρς σχετικά με τα επιτόκια, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως αναμένει να υπάρξουν μειώσεις. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο Γουόρς θα ενεργήσει κατά την κρίση του, χωρίς να έχει λάβει συγκεκριμένη δέσμευση.

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε από τον υποψήφιο διοικητή να δεσμευτεί για τη μείωση των επιτοκίων, επισημαίνοντας πως "θα μπορούσα να το κάνω αυτό, υποθέτω, αν ήθελα, αλλά δεν το έκανα".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Στρατός ΗΠΑ κοντά στο Ιράν μέχρι πλήρους εφαρμογής αληθινής συμφωνίας

Ο Τραμπ τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν κοντά στο Ιράν μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως μια «αληθινή συμφωνία», απειλώντας με μεγαλύτερη στρατιωτική δράση σε διαφορετική περίπτωση. Τόνισε πως «η Αμερική έχει επιστρέψει!».
Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ακυρώθηκε η καταδίκη του πρώην προέδρου της Ονδούρας Ερνάντες

Εφετείο στις ΗΠΑ ακύρωσε την καταδίκη και ποινή 45 ετών για διακίνηση ναρκωτικών στον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, στον οποίο είχε δοθεί χάρη από τον Τραμπ. Όλες οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, ανακοίνωσε η σύζυγός του.
σημαία Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κόστα Ρίκα αναγνωρίζει τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκρατική ομάδα

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα χαρακτήρισε τρομοκρατικές οργανώσεις τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, τη Χαμάς και τους Χούθι, με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων για την προστασία της χώρας από διεθνείς απειλές.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν πρέπει να αφορά και τον Λίβανο

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε την ανάγκη επέκτασης της κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο για αξιόπιστη ειρήνη, μετά από επικοινωνίες με Τραμπ και Πεζεσκιάν, την ώρα που συνεχιζόταν η αιματοχυσία από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη χώρα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συναντά τον Τραμπ στις ΗΠΑ μετά την εκεχειρία με Ιράν

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε συναντά σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον, μετά την ανακοίνωση διπλωματικής εκεχειρίας με το Ιράν. Προηγήθηκε συνάντησή του με τον Μάρκο Ρούμπιο για Ουκρανία και συντονισμό στο ΝΑΤΟ.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κλειστές στο κοινό οι συνομιλίες με Ιράν, δηλώνει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι συνομιλίες για το Ιράν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον αποδέχεται μόνο μια σειρά ουσιαστικών σημείων, βάση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.