ΓΔ: 2457.07 -0.11% Τζίρος: 70.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:21:39
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
Ο Ντόναλντ Τραμπ υψώνει τη γροθιά του κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας.

Τραμπ: Ο Κέβιν Γουορς ίσως πάρει ψήφους και από Δημοκρατικούς για Fed

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο Κέβιν Γουόρς, υποψήφιος για τη Fed, είναι «υψηλής ποιότητας άνθρωπος» και μπορεί να λάβει στήριξη και από Δημοκρατικούς. Πιστεύει ότι ο Γουόρς θα μειώσει τα επιτόκια, εφόσον διοριστεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κέβιν Γουόρς, ο οποίος έχει προταθεί για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), θα μπορούσε να εξασφαλίσει στήριξη ακόμη και από Δημοκρατικούς γερουσιαστές.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, ο Τραμπ τόνισε ότι ο Γουόρς είναι "υψηλής ποιότητας άνθρωπος" και δεν αναμένει να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού του.

Αναφερόμενος στις πιθανές κινήσεις του Γουόρς σχετικά με τα επιτόκια, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως αναμένει να υπάρξουν μειώσεις. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο Γουόρς θα ενεργήσει κατά την κρίση του, χωρίς να έχει λάβει συγκεκριμένη δέσμευση.

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε από τον υποψήφιο διοικητή να δεσμευτεί για τη μείωση των επιτοκίων, επισημαίνοντας πως "θα μπορούσα να το κάνω αυτό, υποθέτω, αν ήθελα, αλλά δεν το έκανα".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων από κρυπτονομίσματα για τον Τραμπ το 2025

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε έσοδα 1,2 δισ. δολαρίων από τα κρυπτονομίσματα το 2025, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κυβερνητικής Δεοντολογίας, ενώ 550 εκατ. δολάρια προήλθαν από τη World Liberty Financial.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά τέλος στο "δικαίωμα εδάφους" μετά απόφαση του Ανωτάτου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να καταργήσει το «δικαίωμα του εδάφους», αντιδρώντας στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εμπόδισε βασικό αντιμεταναστευτικό του μέτρο, θεωρώντας το επιβλαβές για τη χώρα.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το διάταγμα Τραμπ για ιθαγένεια

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε με ψήφους 6-3 το διάταγμα Τραμπ που καταργούσε το «δίκαιο του εδάφους» για παιδιά μεταναστών στις ΗΠΑ. Είναι η δεύτερη φετινή απόρριψη σημαντικού μέτρου του Τραμπ από το Δικαστήριο.
Δικαστήριο ΗΠΑ πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου Τραμπ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επέτρεψε στον Τραμπ να απολύει στελέχη ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών, αυξάνοντας τον έλεγχο του Προέδρου στην εξουσία, αλλά διατήρησε την ανεξαρτησία της Fed, αρνούμενο να επιτρέψει την απομάκρυνση της Κουκ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε την καταδίκη Τραμπ για Κάρολ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή του Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στην απόφαση που τον υποχρεώνει να καταβάλει 5 εκατ. δολάρια στην Ε.Τζιν Κάρολ, η οποία τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αύριο σε συνάντηση με Ιράν στο Κατάρ με Γουίτκοφ και Κούσνερ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη θα γίνει συνάντηση για το Ιράν στην Ντόχα του Κατάρ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Το Κατάρ και το Πακιστάν μεσολαβούν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.