ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σύλληψη στη Μινεάπολη
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Μινεάπολη: Επίθεση με υγρό στη βουλευτή Όμαρ στη διάρκεια ομιλίας

Ομιλία της Ίλχαν Όμαρ στη Μινεάπολη διακόπηκε όταν άνδρας εκτόξευσε άγνωστο υγρό προς το μέρος της. Συνελήφθη αμέσως από την ασφάλεια, ενώ η Όμαρ συνέχισε την ομιλία της, δηλώνοντας πως δεν φοβάται τους εκφοβισμούς.

Ένταση σημειώθηκε σε ομιλία της δημοκρατικής βουλεύτριας Ίλχαν Όμαρ στη Μινεάπολη, όταν άνδρας από το ακροατήριο εκτόξευσε μικρή ποσότητα άγνωστου υγρού προς το μέρος της, χρησιμοποιώντας σύριγγα. Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ η κ. Όμαρ βρισκόταν στο βήμα, με τον δράστη να ακινητοποιείται άμεσα από τη φρουρά ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πολιτικό γραφείο της κ. Όμαρ, "η ασφάλεια και η αστυνομία της Μινεάπολης προσήγαγαν γρήγορα τον άνδρα, που έχει πλέον τεθεί υπό κράτηση". Η ίδια η βουλεύτρια, παρά το συμβάν, συνέχισε κανονικά την ομιλία της, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπει στους νταήδες να νικήσουν.

Το περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών εντάσεων στη Μινεάπολη, όπου συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) και έχουν σημειωθεί θάνατοι δύο διαδηλωτών. Η κ. Όμαρ, αναφερόμενη στις εξελίξεις, υπογράμμισε την ανάγκη για κατάργηση της ICE και ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ.

Η βουλεύτρια Όμαρ, με καταγωγή από τη Σομαλία, αποτελεί διαχρονικά στόχο της αμερικανικής δεξιάς και ειδικότερα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Σε πρόσφατη ομιλία του στην Άιοβα, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε ξανά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο στη Σομαλία όσο και στους μετανάστες από τη χώρα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως "δεν τους θέλουμε στη χώρα μας".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο εβδομάδες πολέμου στη Μ. Ανατολή: Παγκόσμια αναταραχή κι επικίνδυνες επιλογές

Παρά τους στοχευμένους βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ, το Ιράν συνεχίζει τα αντίποινα, προκαλώντας αστάθεια στην περιοχή και πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, ενώ ο Τραμπ αντιμετωπίζει δύσκολες κι επικίνδυνες επιλογές.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με καταστροφή αμερικανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Ο ιρανικός στρατός προειδοποιεί ότι θα καταστρέψει πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, απαντώντας στις απειλές του προέδρου Τραμπ για επίθεση σε ιρανικές υποδομές στη νήσο Χαργκ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ έπληξαν τη νήσο Χαργκ του Ιράν, δηλώνει ο Τραμπ στο Truth Social

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε στρατιωτικούς στόχους στο ιρανικό νησί Χαργκ, τονίζοντας ότι άφησε ανέπαφες τις πετρελαϊκές υποδομές, αλλά απείλησε πως θα τις πλήξει αν απειληθεί η ναυσιπλοΐα στο στενό του Χορμούζ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με σκληρό χτύπημα κατά του Ιράν την επόμενη εβδομάδα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι σκοπεύει να χτυπήσει σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως ο πόλεμος θα τελειώσει όταν το κρίνει ο ίδιος και αργότερα ίσως εξεταστεί η ανατροπή του καθεστώτος. Υποβάθμισε τη ρωσική στήριξη στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Κούβα σε συνομιλίες για συμφωνία, λέει ο Λευκός Οίκος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ και η Κούβα διαπραγματεύονται, τονίζοντας ότι οι ηγέτες της Κούβας μπορούν εύκολα να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου και επιβεβαίωση από την Αβάνα.