ΓΔ: 2693.88 -0.04% Τζίρος: 103.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:09:38
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Ο Ζελένσκι όρισε οικονομική σύμβουλο πρώην αντιπρόεδρο του Καναδά

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον διορισμό της πρώην υπουργού Οικονομικών Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ, ως συμβούλου οικονομικής ανάπτυξης, τονίζοντας τη σημασία της εμπειρίας της στην προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό της πρώην υπουργού Οικονομικών και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ, στη θέση της συμβούλου οικονομικής ανάπτυξης. Στόχος είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας της στην προσέλκυση επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X, «η Ουκρανία χρειάζεται να ενισχύσει την εσωτερική ανθεκτικότητά της -- τόσο για χάρη της ανάκαμψης της χώρας, εάν η διπλωματία αποφέρει αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό, όσο και για να ενισχυθεί η άμυνά μας, εάν, λόγω καθυστερήσεων από τους εταίρους μας, χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος».

Η Κρίστια Φρίλαντ, με καταγωγή από την Ουκρανία, διετέλεσε αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2019-2024. Παραμένει ενεργή βουλευτής στο κοινοβούλιο του Καναδά και διατηρεί τον ρόλο της ως ειδική απεσταλμένη της χώρας στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Ειδικοί απεσταλμένοι των ΗΠΑ αναζητούν λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας με επισκέψεις σε Μόσχα και Κίεβο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς παρέχει μεγάλο πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία

Ο Καναδάς ανακοίνωσε σημαντική βοήθεια στην αντιαεροπορική άμυνα και την ενεργειακή βιομηχανία της Ουκρανίας, αυξάνοντας τη συνολική συνδρομή του στα 25,5 δισ. καναδικά δολάρια μετά την εισβολή της Ρωσίας, με 8,5 δισ. σε στρατιωτική ενίσχυση.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η άμυνα και η προετοιμασία χειμώνα στον Καναδά

Ο Ζελένσκι, κατά την άφιξή του στον Καναδά, τόνισε πως η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας και η προετοιμασία για τον χειμώνα αποτελούν βασικές προτεραιότητες της επίσκεψής του, όπου θα συναντήσει τον Καναδό πρωθυπουργό.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι επαινεί Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ εξήρε τη διεθνή δράση του Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας τη συμβολή του στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδός πρωθυπουργός: Για ειρήνη στην Ουκρανία χρειάζεται συνεργάσιμη Ρωσία

Ο Μαρκ Κάρνεϊ καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, χαρακτηρίζοντάς τις βάρβαρες, ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως για μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία απαιτείται συνεργασία από τη Ρωσία, κατά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι.