ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
Ο Χαβιέ Μιλέι χαιρετά το κοινό του κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Αργεντινή.

Μιλέι: Προωθεί συμμαχία «ελευθερίας» στη Λ. Αμερική κατά του «σοσιαλισμού»

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι λέει πως συνεργάζεται με ομάδα 10 χωρών για συμμαχία «ελευθερίας» απέναντι στον «καρκίνο του σοσιαλισμού» και την ιδεολογία woke.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία συνεργασίας με άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής, με στόχο τη δημιουργία μιας συμμαχίας που θα προωθεί τις ιδέες της ελευθερίας και θα αντιπαρατίθεται, όπως δήλωσε, «στον καρκίνο του σοσιαλισμού».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNN, «δεν του έχουμε δώσει όνομα ακόμη, αλλά υπάρχει ομάδα δέκα χωρών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και με τις οποίες θα συνεχίσουμε να προχωράμε». Ο κ. Μιλέι, που αυτοπροσδιορίζεται ως ακραίος φιλελεύθερος, δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι χώρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπό διαμόρφωση συμμαχία αποσκοπεί στη σύγκρουση «με τον καρκίνο του σοσιαλισμού σε όλες τις διαφορετικές μορφές του, είτε πρόκειται για τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα είτε για την ιδεολογία ‘woke’».

Το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της Αργεντινής έχει αναπτύξει επαφές με ηγέτες κρατών της Λατινικής Αμερικής, όπως ο πρόεδρος της Παραγουάης Σαντιάγο Πένια, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε και ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ονδούρας Νάσρι Ασφούρα.

Παράλληλα, πέραν της περιοχής, ο Χαβιέρ Μιλέι έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να ενισχύσει ή να δημιουργήσει συμμαχίες με ηγέτες όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζα Μελόνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Αργεντινής
ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές απολύσεων και περικοπών στη μετεωρολογική υπηρεσία της Αργεντινής

Στην Αργεντινή, μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι περικοπές και οι αποχωρήσεις στην εθνική μετεωρολογική υπηρεσία λόγω λιτότητας επηρεάζουν σοβαρά την έγκαιρη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Χανταϊός: Ανεπιβεβαίωτη η προέλευση μόλυνσης, ύποπτο κρούσμα Βρετανού

Η Αργεντινή ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την προέλευση της μόλυνσης από τον χανταϊό που εντοπίστηκε σε κρουαζιερόπλοιο από την Ουσουάια, παρότι εξέτασε τις διαδρομές όσων προσβλήθηκαν.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Χανταϊός: Το ολλανδικό ζευγάρι είχε ταξιδέψει σε 3 χώρες πριν την κρουαζιέρα

Ζευγάρι από την Ολλανδία που πέθανε από χανταϊό είχε ταξιδέψει μήνες σε Αργεντινή, Χιλή και Ουρουγουάη πριν επιβιβαστεί στο MV Hondius. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν στην Αργεντινή, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Καβάλα πανοραμική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθολικοί ιερείς από την Αργεντινή στην Καβάλα με αποστολή κατά της φτώχειας

Δύο καθολικοί ιερείς από την Αργεντινή, μέλη του δικτύου «Ιερείς κατά της φτώχειας», επισκέφθηκαν τη Βόρεια Ελλάδα, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου σε ένα προσκύνημα με πνευματική και κοινωνική διάσταση.
Εκλογική κάλπη Αργεντινής
ΔΙΕΘΝΗ

Επικυρώθηκε η κατάσχεση περιουσίας της Κριστίνα Κίρχνερ στην Αργεντινή

Εφετείο στην Αργεντινή επικύρωσε την κατάσχεση περιουσίας της πρώην προέδρου Κριστίνα Κίρχνερ λόγω καταδίκης για διαφθορά, ενώ της απαγορεύεται και η άσκηση δημόσιου αξιώματος μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Σημαία Αργεντινής
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων στην Casa Rosada λόγω «κατασκοπείας»

Η κυβέρνηση του Χαβιέ Μιλέι απαγόρευσε την είσοδο διαπιστευμένων δημοσιογράφων στην Casa Rosada λόγω φερόμενης "παράνομης κατασκοπείας", επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Χαβιέ Λαναρί.