ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου

Ουκρανικά drones έπληξαν δύο πλοία στη νότια Ρωσία

Ουκρανικό drone χτύπησε χωριό στην Κρασναντάρ, προκαλώντας ζημιές σε δύο πλοία και δύο αποβάθρες. Τα πληρώματα απομακρύνθηκαν χωρίς τραυματισμούς, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε έκταση 1.500 τετραγωνικών μέτρων.

Ζημιές σε δύο πλοία και δύο αποβάθρες προκάλεσε ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε χωριό της περιφέρειας Κρασναντάρ στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα πληρώματα των πλοίων, που βρίσκονταν αγκυροβολημένα σε τερματικό σταθμό στο χωριό Βαλνά, απομακρύνθηκαν άμεσα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ναυτικών ή προσωπικού του λιμένα.

Ωστόσο, από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε έκταση 1.500 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα πάντα με τις τοπικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία καλεί Ρωσία και Ουκρανία να προστατεύσουν τις ενεργειακές υποδομές

Η Τουρκία μέσω του Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ ζήτησε από Ρωσία και Ουκρανία να αποκλείσουν τις ενεργειακές υποδομές από τον πόλεμο προειδοποιώντας για σοβαρές συνέπειες στις αγορές ενώ η Άγκυρα ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ελέγχει πληροφορίες για βύθιση ρωσικού πολεμικού πλοίου

Χθες Κυριακή, το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε την καταστροφή στη Σεβαστούπολη του ναρκαλιευτικού «Κόβροβετς». Νωρίτερα την καταστροφή του είχε ανακοινώσει η υπηρεσία Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα προειδοποιεί για απάντηση σε νυχτερινά χτυπήματα των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις με ντρόουν και πυραύλους, κυρίως στην Αγία Πετρούπολη, ενώ ανέφερε ότι κατέρριψε 494 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μερτς με τον Ζελένσκι ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν τις ρωσικές επιδρομές ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου θα εξεταστεί στρατιωτική βοήθεια 70 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε την κατάληψη της Κοστιαντινίφκα, 3 νεκροί στο Σούμι

Η Ρωσία ανακοίνωσε την πλήρη κατάληψη της Κοστιαντινίφκα, μιας στρατηγικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται πλέον υπό ρωσικό έλεγχο, μετά από σφοδρές μάχες μηνών.