ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σημαίες κρατών-μελών και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αίθουσα της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Παραγουάη: Προειδοποιεί για καθυστέρηση στη συμφωνία ΕΕ με Μercosur

Ο ΥΠΕΞ της Παραγουάης προειδοποίησε την ΕΕ ότι ο χρόνος για την υπογραφή της συμφωνίας Mercosur δεν είναι απεριόριστος. Η συμφωνία μετατίθεται για Ιανουάριο λόγω διαφωνιών ευρωπαίων αγροτών, με τη Λατινική Αμερική να δηλώνει πρόθυμη.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Παραγουάης προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ο χρόνος για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας με τη Mercosur δεν είναι «απεριόριστος». Η συμφωνία, που είχε προγραμματιστεί να υπογραφεί σήμερα, μετατίθεται για τον Ιανουάριο λόγω της έντονης αντίδρασης ευρωπαίων αγροτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παραγουάης, Ρουβέν Ραμίρες, δήλωσε στον Τύπο μετά από συνάντηση με τους ομολόγους του της Mercosur στη βραζιλιάνικη πόλη Φος ντο Ιγκουασού, ότι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής παραμένουν πρόθυμες να προχωρήσουν. Όπως ανέφερε, «Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε, κατανοώντας ότι η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί δικές της προθεσμίες για να ρυθμίσει εσωτερικά θεσμικά ζητήματα, όμως ταυτόχρονα, οι προθεσμίες αυτές δεν είναι απεριόριστες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνεδροι σε πάνελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συζήτηση για ενέργεια και διεθνή θέματα από το PAREMVASI

Σε εκδήλωση της PAREMVASI στη Θεσσαλονίκη, οι Σπ. Λιβανός, Γ. Μανιάτης και Κ. Φίλης συζήτησαν τις διεθνείς και ενεργειακές εξελίξεις. Ο κ. Λιβανός ανέφερε τα εγκαίνια του αγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων και τον ρόλο της εταιρείας.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρά πυρά κατά φον ντερ Λάιεν για τη συμφωνία Mercosur

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη φον ντερ Λάιεν για παραβίαση θεσμών με την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ–Mercosur και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για τις επιπτώσεις στους Έλληνες αγρότες.
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση Βάντεφουλ για προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Mercosur

Ο ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ εξέφρασε ικανοποίηση για την προσωρινή εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Mercosur, τονίζοντας ότι φέρνει ευημερία και ανάπτυξη. Υπογράμμισε πως η Γερμανία θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες της.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ζητά έλεγχο για Μάντελσον μετά τις αποκαλύψεις Έπστιν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την OLAF να εξετάσει τυχόν παραβίαση δεοντολογίας από τον πρώην Επίτροπο Πίτερ Μάντελσον, λόγω των σχέσεων του με τον Τζέφρι Έπστιν, ενώ διεξάγει και δική της έρευνα για το θέμα.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Στηρίζει το δημοψήφισμα Ισλανδίας για έναρξη συνομιλιών με ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την απόφαση της Ισλανδίας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την πιθανή επανέναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, τονίζοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών.