ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σήμα του Χόλιγουντ
Το παγκοσμίου φήμης σήμα του Χόλιγουντ με φόντο τον λόφο και ουρανό.

Θλίψη στο Χόλιγουντ για τον θάνατο του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του

Σε σοκ το Χόλιγουντ μετά τον τραγικό θάνατο του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους. Κοινή δήλωση συγκλονισμού από τον Κρίστοφερ Γκεστ και την Τζέιμι Λι Κέρτις.

Σοκ έχει προκαλέσει στη βιομηχανία του θεάματος η είδηση του θανάτου του θρυλικού σκηνοθέτη και ηθοποιού Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του, Μισέλ Σίνγκερ Ράινερ. Το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό στην κατοικία του στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Κρίστοφερ Γκεστ, στενός συνεργάτης του Ράινερ, μαζί με τη σύζυγό του Τζέιμι Λι Κέρτις, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη για τον «βίαιο και τραγικό θάνατο» των φίλων τους. Τόνισαν ότι προτεραιότητά τους είναι η στήριξη των παιδιών και των οικογενειών των Ράινερ, ενώ υπογράμμισαν τον σημαντικό κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο του ζευγαριού στον χώρο του θεάματος και σε κοινωνικά ζητήματα.

Τη θλίψη του για την απώλεια του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας τα επιτεύγματα του σκηνοθέτη στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο Ομπάμα ανέδειξε τη βαθιά πίστη του Ράινερ στην καλοσύνη των ανθρώπων και τη διαχρονική του δέσμευση στην προσφορά.

Συγκινητικά ήταν και τα μηνύματα από τον σκηνοθέτη Πολ Φιγκ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ράινερ ως έναν από τους ήρωές του, και τον ηθοποιό Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, που απέδωσε στην ταινία «A Few Good Men» την έμπνευσή του να ακολουθήσει τον χώρο της υποκριτικής.

Ο Τζος Γκαντ αποχαιρέτησε τον Ράινερ χαρακτηρίζοντάς τον «έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της εποχής μας» και έναν άνθρωπο με ξεχωριστή ευαισθησία, επισημαίνοντας το έργο του υπέρ όσων δεν είχαν φωνή. Η απώλεια του ζευγαριού έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ και την παγκόσμια κοινότητα του κινηματογράφου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Κλερ Μοριέ

Η ηθοποιός Κλερ Μοριέ, γνωστή για ρόλους στο «Κλουβί με τις τρελές» και την «Αμελί», πέθανε στα 97 της. Ξεκίνησε από το θέατρο, απογειώθηκε στον κινηματογράφο με τα «400 χτυπήματα» και πρωταγωνίστησε σε μεγάλες γαλλικές επιτυχίες.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σπάικ Λι υπερασπίζεται την ταινία «Michael» απέναντι στην κριτική

Ο Σπάικ Λι υπερασπίστηκε το «Michael» υποστηρίζοντας πως η κριτική για την παράλειψη των καταγγελιών δεν ταιριάζει με τη χρονική περίοδο της ταινίας, που καλύπτει τη διαδρομή του Μάικλ Τζάκσον ως το 1988 και το άλμπουμ «Bad».
Αίθουσα συνεδρίου γεμάτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΠΟ: 750 εκατ. ευρώ και πενταετές πλάνο για οπτικοακουστική ανάπτυξη

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το πενταετές σχέδιο "Greece On Screen" ύψους 750 εκατ. ευρώ (2026-2030) για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής δημιουργίας, καθώς και την ίδρυση Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικής Δημιουργίας.
Βραβείο Όσκαρ κοντινό
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μη επιλέξιμα στα Όσκαρ σενάρια και ηθοποιοί από Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε πως ηθοποιοί και σενάρια που προέρχονται από Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα διεκδικούν Όσκαρ από το 2027, εντείνοντας τις ανησυχίες για το μέλλον της εργασίας στον κινηματογράφο.
Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε το Όσκαρ του "Mr. Nobody Against Putin" που χάθηκε σε πτήση

Η Lufthansa βρήκε το χαμένο αγαλματίδιο Όσκαρ του Ρώσου σκηνοθέτη Πάβελ Ταλάνκιν, το οποίο είχε χαθεί μετά από πτήση Νέα Υόρκη-Φρανκφούρτη, όταν αναγκάστηκε να το παραδώσει ως αποσκευή λόγω οδηγιών ασφαλείας.
Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Αφιέρωμα 30 χρόνων του Χονγκ Σανγκ-σου στο Κορεατικό Αρχείο Κινηματογράφου

Ο Χονγκ Σανγκ-σου γιορτάζει 30 χρόνια στον κινηματογράφο με ειδικό αφιέρωμα από το Κορεατικό Αρχείο Κινηματογράφου. Από 2/5 έως 13/6 θα προβληθούν 34 ταινίες του, από το ντεμπούτο του μέχρι και το νέο του έργο.