ΓΔ: 2100.61 -0.25% Τζίρος: 113.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:25:39
Βάρκα με μετανάστες
Μεταναστευτικό ζήτημα: μετανάστες σε φουσκωτή βάρκα διασχίζουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Μάλτα: Διασώθηκαν δεκάδες μετανάστες μετά από ανατροπή σκάφους

Εξήντα Αφρικανοί μετανάστες διασώθηκαν κοντά στη Μάλτα μετά την ανατροπή του σκάφους τους και μεταφέρθηκαν στην Μπουγκίμπα. Μία από τις μεγαλύτερες αφίξεις μεταναστών στο νησί τα τελευταία χρόνια, με αυξημένη παρουσία σωστικών συνεργείων.

Περίπου 60 μετανάστες από χώρες της Αφρικής μεταφέρθηκαν στη Μάλτα, έπειτα από ανατροπή του σκάφους που τους μετέφερε κοντά στο νησί. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες μεταναστών που έχουν φθάσει στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τη διάσωση πραγματοποίησαν σκάφη των ενόπλων δυνάμεων της Μάλτας, με τους διασωθέντες να φτάνουν στην περιοχή Μπουγκίμπα, περίπου 10 μίλια βόρεια της Βαλέτας. Στο σημείο υπήρξε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και αρκετά ασθενοφόρα, ενώ οι μετανάστες τυλίχθηκαν με κουβέρτες. Ορισμένοι μεταφέρθηκαν με φορεία, καθώς η κατάσταση ενός εξ αυτών θεωρείται σοβαρή, σύμφωνα με τους διασώστες.

Οι αφίξεις μεταναστών με μικρά σκάφη στη Μάλτα παραμένουν σχετικά σπάνιες. Το 2024 έχουν καταγραφεί λίγο πάνω από 200 αφίξεις, έναντι περισσότερων από 2.000 το 2020. Οι περισσότεροι μετανάστες ξεκινούν το ταξίδι τους από τη Λιβύη, έχοντας ως κύριο προορισμό την Ιταλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη σε διακινητές: Η Ελλάδα δεν αποτελεί ανοιχτή διέλευση

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα στους διακινητές υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί ανοιχτή διέλευση και κάλεσε για ευρωπαϊκή συνεργασία στην αντιμετώπιση των παράνομων αφίξεων.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αθωώθηκε δικαστικώς ο Σαλβίνι για την υπόθεση του πλοίου της «Open Arms»

Η δίκη αφορούσε στην απόφαση του Σαλβίνι, τον Αύγουστο του 2019, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, να μην επιτρέψει για δεκαεννέα ημέρες τον ελλιμενισμό του πλοίου της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Open Arms», στο οποίο επέβαιναν 147 μετανάστες.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Βασικής σημασίας το δικαίωμα των ανθρώπων να μην μεταναστεύουν

«Δέσμευσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, με την καταπολέμηση των διακινητών, αλλά και προσφέροντας εναλλακτικές στις χώρες της Αφρικής, με επαγγελματική κατάρτιση, εργασία και διαδικασίες για νόμιμη μετανάστευση», πρόσθεσε η Μελόνι.