ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Ο Νασράλα μιλά για νοθεία υπέρ Ασφούρα στις εκλογές της Ονδούρας

Ο Σαλβαδόρ Νασράλα, φιλελεύθερος υποψήφιος για την προεδρία της Ονδούρας, κατήγγειλε νοθεία υπέρ του δεξιού Νάσρι Ασφούρα, που στηρίζει ο Τραμπ, μιλώντας για χειραγώγηση των συστημάτων πληροφορικής και καθυστερήσεις στην καταμέτρηση.

Ο φιλελεύθερος υποψήφιος για την προεδρία της Ονδούρας, Σαλβαδόρ Νασράλα, κατήγγειλε χθες «κλοπή» της εκλογικής νίκης, με ωφελημένο τον δεξιό αντίπαλό του, Νάσρι Ασφούρα. Ο τελευταίος είχε λάβει δημόσια στήριξη από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Νασράλα δήλωσε μέσω X ότι πρόκειται για «κλοπή», καταγγέλλοντας χειραγώγηση των συστημάτων πληροφορικής. Η καταμέτρηση των ψήφων, που εξελίσσεται με ασυνήθιστα αργούς ρυθμούς, πλησιάζει πλέον στην ολοκλήρωσή της μετά τις εκλογές της 30ής Νοεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Ονδούρα: Παράνομο κρίθηκε το διάταγμα Κάστρο για ανακαταμέτρηση ψήφων

Η εκλογική αρχή της Ονδούρας απέρριψε ως αντισυνταγματικό το διάταγμα Κάστρο για ανακαταμέτρηση των εκλογών. Νικητής παραμένει ο Νάσρι Ασφούρα, εν μέσω καταγγελιών για παρέμβαση Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ονδούρα: Με τη στήριξη Τραμπ εξελέγη ο σκληρός δεξιός Νάσρι Ασφούρα

Ο Νάσρι Ασφούρα εξελέγη πρόεδρος στην Ονδούρα με 40,3% έναντι 39,5% του Σαλβαδόρ Νασράλα, εν μέσω αμφισβητούμενων εκλογών με καταγγελίες για νοθεία, καθυστερήσεις και τεχνικά προβλήματα κατά την καταμέτρηση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ονδούρα ζητά από την Interpol τη σύλληψη του πρώην προέδρου Ερνάντες

Η εισαγγελία της Ονδούρας ζήτησε μέσω Interpol τη σύλληψη του πρώην προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες για ξέπλυμα χρήματος και απάτη, μετά την καταδίκη του στις ΗΠΑ σε 45 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών.
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Ονδούρα: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση εν μέσω αμφιβολιών για νοθεία

Η Ονδούρα παραμένει σε αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, καθώς η καταμέτρηση διακόπηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων, ενώ ενισχύθηκαν οι υποψίες για νοθεία και επικρατεί μικρό προβάδισμα του Σαλβαδόρ Νασράλα.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε o πρώην πρόεδρος Ονδούρας μετά από χάρη Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας, Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, αποφυλακίστηκε στις ΗΠΑ, ύστερα από προεδρική χάρη του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του Άνα Γκαρσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Χέρι με ψηφοδέλτιο κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Ονδούρα: Οριακή μάχη Ασφούρα–Νασράλα εν μέσω ενστάσεων και παρεμβάσεων

Στην Ονδούρα, οι Ασφούρα και Νασράλα βρίσκονται σε τεχνική ισοπαλία με διαφορά 515 ψήφων, ενώ η παρέμβαση Τραμπ και η αβεβαιότητα της καταμέτρησης εντείνουν την πολιτική ένταση στη χώρα.