ΓΔ: 2526.21 -2.38% Τζίρος: 174.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:40
Ντόναλντ Τραμπ

Το 45% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της παραπομπής Τραμπ

Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει η παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξήθηκε κατά οκτώ εκατοστιαίες μονάδες την περασμένη εβδομάδα.

Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει η παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξήθηκε κατά οκτώ εκατοστιαίες μονάδες την περασμένη εβδομάδα, αφού οι Δημοκρατικοί άρχισαν να διενεργούν έρευνα σχετικά με την καταγγελία πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου άσκησε πίεση στην Ουκρανία προκειμένου να κατασπιλωθεί ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, κατέγραψε έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την 26η ως την 30ή Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε πως το 45% του δείγματος συμφωνεί με τη δήλωση πως ο Τραμπ «πρέπει να παραπεμφθεί», ποσοστό σημαντικά αυξημένο από το 37% που καταγραφόταν μία εβδομάδα νωρίτερα. Απεναντίας, το 41% θεωρεί πως ο Τραμπ δεν πρέπει να παραπεμφθεί, ενώ το 15% απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» ή δεν θέλει να απαντήσει.

Στις τάξεις των υποστηρικτών των Δημοκρατικών, το 74% απάντησε πως ο Τραμπ πρέπει να παραπεμφθεί (+8% σε σχέση με την έρευνα της περασμένης εβδομάδας), θέση που συμμερίζεται το 13% των Ρεπουμπλικάνων (+3%). Στις τάξεις όσων δηλώνουν ανεξάρτητοι, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της παραπομπής του Τραμπ παρέμεινε αμετάβλητο, στο 37%.

Η ίδια δημοσκόπηση κατέδειξε ότι οι δύο στους τρεις αμερικανούς ενηλίκους, ανάμεσά τους σχεδόν οι μισοί εξ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων, θεωρούν πως οποιοσδήποτε εκλεγμένος αξιωματούχος πρέπει να «παύεται» εάν πιέζει ή συνεργάζεται με ξένη κυβέρνηση για να χτυπηθεί πολιτικός του αντίπαλος ώστε να προσποριστεί πολιτικό όφελος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κλίντον επικρίνει τον ΜακΚόναχι για στήριξη ανεξάρτητων υποψηφίων

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι κάλεσε με βίντεο τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ να στηρίξουν και τρίτα κόμματα, λίγο πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, κάτι που προκάλεσε δημόσια διαφωνία από τη Χίλαρι Κλίντον στο podcast «High Stakes».
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό τάνκερ με ντίζελ πλέει προς Νέα Υόρκη μετά τη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ

Δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας, μεταφέροντας 40.000 τόνους ρωσικού ντίζελ, κατευθύνεται προς Νέα Υόρκη μετά από συμφωνία με τον Τραμπ, που επιδιώκει μείωση τιμών πριν τις εκλογές, αναβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο κατά Ουάσινγκτον για απαγόρευση κινεζικής τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας αντέδρασε στην απαγόρευση χρήσης κινεζικής ΑΙ από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι κινεζικές εταιρίες ΑΙ προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες παγκοσμίως και τηρούν τη νομοθεσία κάθε χώρας.