ΓΔ: 2239.31 0.90% Τζίρος: 166.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:43
Σημαία Μπενίν στον ήλιο
Φώρτο: Σημαία του Μπενίν. Credit: Shutterstock.

ΥΠΕΞ Μπενίν: Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο από εμάς

Ο ΥΠΕΞ του Μπενίν δήλωσε πως δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο και εθνοφρουροί ανέκτησαν τον έλεγχο μετά από απόπειρα πραξικοπήματος. Οι πραξικοπηματίες κατέλαβαν μόνο την κρατική τηλεόραση, με το σήμα να διακόπτεται για λίγα λεπτά.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπενίν ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο, σε συνεργασία με τους εθνοφρουρούς, έχουν επανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης με ασφάλεια. Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε ανακοίνωση ομάδας στρατιωτών στην κρατική τηλεόραση, με την οποία γνωστοποιούσαν την κατάληψη της εξουσίας.

Όπως δήλωσε ο Ολουσεγκούν Ατζαντί Μπακαρί στο Reuters, "υπάρχει μια απόπειρα, αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Πρόκειται τώρα για μια μικρή ομάδα στρατιωτικών. Μεγάλο μέρος του στρατού εξακολουθεί να είναι πιστό και θέτουμε υπό έλεγχο την κατάσταση".

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, οι πραξικοπηματίες είχαν καταλάβει μόνο την κρατική τηλεόραση. Το σήμα διακόπηκε για λίγα λεπτά, ωστόσο αποκαταστάθηκε άμεσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητικό κτίριο Καΐρου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κάιρο έτοιμο για μέτρα υπέρ της ενότητας του Σουδάν

Η Αίγυπτος δήλωσε ότι είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Σουδάν, όπου εδώ και τρία χρόνια μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Νιγηρία ζήτησε από εμάς τους βομβαρδισμούς κατά των Ισλαμιστών

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικά πλήγματα στη βορειοδυτική Νιγηρία, στοχεύοντας τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έπειτα από αίτημα των νιγηριανών αρχών. Πολλά μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι βομβαρδισμοί έγιναν μετά από αίτημα της Νιγηρίας

Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές στη Νιγηρία, έπειτα από αίτημα των νιγηριανών αρχών, στοχεύοντας τζιχαντιστές στη Σομπότο, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών μελών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Παράταση αποστολής της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα την παράταση της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία έως το τέλος του 2026 για την αντιμετώπιση της Αλ Σεμπάμπ, εκφράζοντας ανησυχία για τη χρηματοδότηση της αποστολής.
Ομάδα προσφύγων Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 30.000 πρόσφυγες από ΛΔ Κονγκό στο Μπουρούντι σε μία εβδομάδα

Περισσότεροι από 30.000 Κονγκολέζοι πέρασαν στο Μπουρούντι, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις μάχες στην Ουβίρα με αντάρτες του M23, σύμφωνα με το AFP. Ο αριθμός προσφύγων αυξήθηκε σημαντικά την τελευταία εβδομάδα.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Αεροπορικά πλήγματα και ανάπτυξη στρατευμάτων στο Μπενίν

Η Νιγηρία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα και ανέπτυξε στρατεύματα στο Μπενίν, μετά από αίτημα της κυβέρνησής του, για την αποτροπή πραξικοπήματος και τη διαφύλαξη της συνταγματικής τάξης.