ΓΔ: 2588.72 0.74% Τζίρος: 169.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:30:37
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας

Πεντάωρη συνάντηση Πούτιν με Γουίτκοφ και Κούσνερ στη Ρωσία

Μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ στη Μόσχα, με το Κρεμλίνο να τη χαρακτηρίζει παραγωγική. Στόχος των συζητήσεων ήταν ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία. Παρών και ο Τζάρεντ Κούσνερ.

Ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, στη Μόσχα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Οι συνομιλίες αφορούσαν το σχέδιο της Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και χαρακτηρίστηκαν ως παραγωγικές.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος για θέματα επενδύσεων και οικονομικής συνεργασίας, Κίριλ Ντμίτριεφ.

Ο Γιούρι Ουσακόφ, σε δηλώσεις του που μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, χαρακτήρισε τις συνομιλίες «χρήσιμες, εποικοδομητικές και ουσιαστικές». Επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες και ότι οι αμερικανοί απεσταλμένοι θα επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον για να ενημερώσουν τον πρόεδρο Τραμπ.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν το προσεχές διάστημα, με στόχο την προώθηση λύσης για την κρίση στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία ρωσικά δεξαμενόπλοια με ντίζελ πλέουν προς ΗΠΑ, λέει η Μόσχα

Τρία πετρελαιοφόρα με ρωσικό ντίζελ κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με Μόσχα, προκαλώντας αντιδράσεις σε Ουκρανία και Ευρώπη. Ένα τέταρτο πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει σύντομα, στο πλαίσιο πρόσφατης συμφωνίας Πούτιν-Τραμπ.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ στην Αρκτική, φυσικό αέριο για πράσινη μετάβαση

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με Αμερικανούς εταίρους στην Αρκτική, χωρίς να διευκρινίζει το είδος των έργων. Τόνισε επίσης ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια πρέπει να γίνει σταδιακά.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία και Φινλανδία συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Πούτιν, αλλάζοντας τακτική

Οι ηγέτες Φινλανδίας και Νορβηγίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Πούτιν, ζητώντας τερματισμό του πολέμου, αποστασιοποιούμενοι από την ευρωπαϊκή πρακτική αποφυγής επαφών με το Κρεμλίνο, και στη συνέχεια μίλησαν με τον Ζελένσκι.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

O Πούτιν συνομίλησε με Φινλανδία και Νορβηγία για Ουκρανία και ενεργειακή κρίση

Ο Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Φινλανδό πρόεδρο Στουμπ και τον Νορβηγό πρωθυπουργό Στέρε για την Ουκρανία. Συμφώνησαν στην επανέναρξη συνομιλιών τον Νοέμβριο. Φινλανδία και Νορβηγία ζήτησαν αποκλιμάκωση επιθέσεων.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνικές επαφές Πούτιν με τους ηγέτες Νορβηγίας και Φινλανδίας

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Στουμπ και επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο μέσω του TASS.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα σε βασική γέφυρα Κιέβου – Δύο νεκροί σε Μπριάνσκ από ουκρανικά drones

Η Ρωσία χτύπησε βασική γέφυρα στο Κίεβο με 16 πυραύλους και 280 drones, προκαλώντας σοβαρή κλιμάκωση και πλήγματα σε ουκρανικές υποδομές, με θύματα και ζημιές σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.